LIGE PETICE

Španjolski mediji: Messi je poklonio penal Griezmannu. Tako velikodušno od njega

Foto: Gulliver / Getty Images

LIONEL MESSI nevoljko se vratio u Barcelonu nakon što mu je propao odlazak koji je ultimativno zahtijevao. Prvu utakmicu za klub u kojem više ne želi biti odigrao je protiv Gimnastica.

Pripremnu utakmicu, prvu pod novim trenerom Ronaldom Koemanom, Barcelona je s prisilnim povratnikom i reizabranim kapetanom Messijem odigrala protiv trećeligaša na svom malom stadionu Johan Cruyff u sklopu trening-kampa i pobijedila 3:1.

Naravno, sva pažnja bila je usmjerena na Messija. Igrao je kao desna polušpica u novom sustavu 4-2-3-1. Marca ističe da je bio neprepoznatljivo loš: "Nije se uspijevao povezati sa suigračima i radio je ono što od njega nismo navikli - gubio lopte. Međutim, to je normalno jer je trenirao manje od tjedan dana."

As, drugi madridski list, ističe detalj za koji tvrdi da je najzanimljiviji na meču. Pod naslovom "Važna gesta: Messi je poklonio penal Griezmannu", piše da je u 17. minuti Pique izborio penal, ali da nakon toga kazneni udarac nije izveo onaj koji to uvijek radi.

"Usprkos tome što je riječ o prijateljskoj utakmici, Messi je tada izveo važnu simboličku gestu kako bi olakšao svoj povratak u svlačionicu koju očajnički želi napustiti. Penal je prepustio Antoineu Griezmannu. To je važno jer stalni izvođač penala u svom bivšem klubu Atleticu i reprezentaciji Francuske tijekom prošle sezone, prve u Barceloni, nijednom nije dobio priliku izvesti jedanaesterac. Sve ih je pucao Messi. Tako da je ovo njegov iznimno važan potez."

Katalonski Mundo Deportivo pod egidom "Velikodušno" piše da je Messi oduševio time što je Griezmannu poklonio izvođenje penala. Francuz je iskoristio poklon i postigao gol s mjesta rezerviranog za Lea.

Podsjećamo na ono što španjolski mediji ovom prilikom nisu istaknuli: Messijev poklon suigraču dodatno je važan jer nije tajna kako je najbolji igrač Barcelone bio nesretan kada je prošlog ljeta klub umjesto da vrati Neymara, kako je obećao kapetanu, kupio Griezmanna. Tijekom sezone bilo je očito da nevoljko surađuje s njim, a Griezmann se javno žalio da ne dobiva loptu od Messija. 

Pročitajte više