Španjolski mediji na naslovnici pišu samo o Hrvatskoj: ''Od Argentine su ostale samo ruševine''

Foto: Screenhot Marca, As, El Mundo Deportivo

ODMAH nakon poraza Argentine od Hrvatske (0:3) u 2. kolu Svjetskog nogometnog prvenstva argentinski mediji već su oplakali svoju nacionalnu selekciju.

"Katastrofa", "Jednom nogom smo već vani sa Svjetskog prvenstva" - naslovi su u internet izdanju najvećeg dnevnog lista Clarin. U tekstu se navodi da je "Argentina ponižena od Hrvatske, a da se najveća zvijezda, Leo Messi, nije ni pojavio na utakmici".

"Sramota" - naslov je lista La Nacion, dok list Ole kao glavnog krivca proglašava argentinskog vratara Willya Caballera, koji je poklonio loptu Anti Rebiću za prvi gol Hrvatske. Ole na kraju teksta navodi da je Argentini za plasman u osminu finala potrebno čudo.

Glavni španjolski sportski mediji, madridska Marca i katalonski El Mundo Deportivo, svoje naslovnice posvetili su isključivo veličanstvenoj pobjedi Hrvatske i debaklu Argentine.

Marca tako donosi naslov ''Argentina, humillada con un Messi desaparecido'', što bi u prijevodu značilo ''Ponižena Argentina, izgubljen Messi'', a u tekstu pišu:

''Argentina je bila potpuno izgubljena. Messi je bio posve izgubljen. Messi nije izdržao teret pritiska nošenja cijele reprezentacije na svojim leđima. Večeras je djelovao kao genij koji je samo šetao terenom. Ova Argentina nema duše, nema igre, nema ničega. Djelovala je skroz impotentno, a Hrvatska, prepuna znalaca i iskusnih igrača, to je iskoristila. Da nešto nije u redu s Argentinom vidjeli smo i protiv Islanda, zemlje ovaca. Upravo takvi slučajevi, takvi rezultati, dokaz su što znači Svjetsko prvenstvo.''

El Mundo Deportivo, list blizak Barceloni, nakon što je opjevao sramotu Argentine, nahvalio je Ivana Rakitića, koji je odigrao možda jednu od najboljih utakmica u dresu Hrvatske.

''Rakitić, nogometaš sa smokingom'', naslov je kojem ne treba nikakvo dodatno pojašnjenje.

''Rakitić i Modrić su uništili Argentinu. Posebno je genijalan bio Rakitić, koji je briljirao protiv svojih prijatelja Messija i Mascherana. Zabio je gol, iz slobodnog udarca pogodio je gredu, pucao je četiri puta, iznudio je četiri prekršaja i odigrao je kompletnu utakmicu. Jednom riječju, lider'', biranim je riječima igru Rakitića prokomentirao Jose Luis Lopez.

As donosi naslovnicu na kojem vidimo dotučenog Messija, rezultat utakmice i naslov ''Od Argentine su ostale samo ruševine.''

Hrvatska pobijedila Argentinu DA SE NAJEŽIŠ Trenutak kad je Hrvatska zabila gol

Navijači se okupali na Zrinjevcu

Reakcije hrvatskih navijača nakon pobjede Hrvatske (edited)

Pročitajte više