Španjolski novinar: Ne znam što je to La Liga pročitala. Messi može slobodno otići

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANAS je La Liga objavila priopćenje u kojem je stala na stranu Barcelone u sukobu katalonskog kluba i Messija. Naime, Argentinac tvrdi i u zahtjevu od kluba traži da ode kao slobodan igrač, na što ima pravo prema svom tumačenju stavke o odštetnoj klauzuli iz ugovora s Barcelonom, koji traje do ljeta 2021. Messijevi odvjetnici, naime, tvrde kako u ugovoru stoji da je na kraju nedavno završene sezone mogao otići iz Barcelone bez odštete.

Barcelona im odgovara da je klauzula prema kojoj je Messi besplatno mogao otići iz kluba istekla 10. lipnja i da ona nema nikakve veze s krajem sezone ili njenim trajanjem. Zato, ističe Barcelona, može iz kluba otići samo ako netko za njega plati 700 milijuna eura, koliko je sada jedina aktualna odštetna klauzula u Messijevom ugovoru.

La Liga je priopćenjem stala na stranu kluba, ali španjolski novinar Alfredo Martinez tvrdi da je istina drugačija te da je La Liga pogriješila. Martinez kaže da je u važećem ugovoru Messija i Barcelone sve čisto i da igrač prema njemu može ovo ljeto otići kao slobodan igrač.

''Nije mi jasno na koji je način La Liga iščitala i protumačila ovu klauzulu. Radi se o ugovoru tri sezone plus jedna, a u četvrtoj godini ugovora ova klauzula stupa na snagu što jasno znači da Messi može napustiti Barcelonu bez plaćanja 700 milijuna eura. Naknada od 700 milijuna neće se uzeti u obzir ako je došlo do raskida ugovora zbog jednostrane odluke igrača, a to vrijedi od kraja sezone 2019./2020.''

Podsjetimo, u utorak je javnost saznala da je Messi obavijestio klub u koji je stigao prije 20 godina kako namjerava iskoristiti klauzulu unijetu u produžetak suradnje 2017., a prema kojoj ima pravo nakon isteka treće sezone jednostrano raskinuti ugovor i otići bez odštete.

Pročitajte više