ligue 1

Španjolsku je napustio u suzama, potjerali su ga, a sad preuzima Monaco

Foto: EPA

ROBERT MORENO postao je novi trener Monaca, potvrdio je klub iz Kneževine.

Bivši pomoćnik izbornika Španjolske Luisa Enriquea i kratko vrijeme samostalni izbornik potpisao je ugovor do 2021. godine, što su francuski i španjolski mediji dočekali kao

Leonardo Jardim dobio je otkaz poslije nešto više od godinu dana nakon što se drugi put našao na klupi Monaca kada je momčad preuzeo od Thierryja Henryja. Razlog je nepoznat, a cijela stvar još više obavijena velom misterija kada se uzme u obzir činjenica da je Monaco u posljednjem kolu pred odlazak na pauzu razbio Lille 5:1 u prvenstvu.

Francuski klub bio je na rubu ispadanja iz lige prošle sezone, ali ih je Portugalac spasio. Riječ je o istom čovjeku koji je s Mbappéom, Falcaom, Bernardom Silvom, Fabinhom, Lemarom i drugima prekinuo PSG-ovu dominaciju i donio prvi trofej u Kraljevinu Monako nakon 17 godina posta u sezoni 2016./17.

Dogurao je i do polufinala Lige prvaka, ali ga je tamo izbacio Juventus koji je kasnije poražen od Reala u finalu.

L'Equipe navodi da je Jardim s čelnicima kluba već razgovarao o otpremnini i prekidu suradnje. Odlučeno je da neće voditi trening momčadi u nedjelju te da se na Stade Louis II više ne vraća. 

U suzama napustio klupu Španjolske

Moreno je punio naslovnice španjolskih medija u studenom kada ga je Luis Enrique potjerao iz reprezentacije Španjolske.

Podsjetimo, tada je u suzama otišao s klupe Furije. Nakon pobjede nad Rumunjskom u kvalifikacijama za Euro Morenu je uručen otkaz, a prema navodima španjolskih medija, on je nakon utakmice utrčao u svlačionicu u suzama i igračima priopćio da je dobio otkaz.

Odbio je doći na službenu konferenciju za medije, a na njegovo mjesto vraćen je Luis Enrique. I tu je započeo veliki sukob između njega i njegova dugogodišnjeg prijatelja s kojim je osim u reprezentaciji surađivao i na klupi Barcelone. 

Enrique ga je optužio za izdaju, a on je sve objasnio

Enrique ga je optužio da mu je htio "oduzeti" Španjolsku i tijekom Eura 2020. godine, što nije bio dio prvotnog dogovora, ali Moreno je te navode odbacio i pustio u javnost svoju stranu priče. Istaknuo je da se ne radi o izdaji te da Enrique, da mu nije bio odan, danas ne bi bio izbornik ove reprezentacije.

"Da mu nisam bio odan, Luis Enrique ne bi bio izbornik", kazao je Moreno pa je dodao:

"Prije tog famoznog sastanka 12. rujna na kojem smo dogovorili da će on odstupiti zbog obiteljske tragedije, pa se vratiti, ja i Enrique smo se sastali još jednom. Rekao mi je da je ponosan na mene što sam odlučio uskočiti umjesto njega i tako mu pomoći u teškim životnim trenucima", kazao je pa je istaknuo dio koji ga je najviše pogodio:

"Prvi sam htio da se Enrique vrati u Španjolsku"

"Bio sam šokiran kad me izostavio iz reprezentacije. Pogotovo jer su svi znali što se događa osim mene. Deset dana bio sam slomljen razmišljajući što sam učinio krivo Luisu Enriqueu, a on mi ništa nije htio reći. Ne znam što sam napravio da me on izostavi. Bio sam najsretniji kad se vratio, najviše od svih sam ga htio ponovno vidjeti na treningu reprezentacije i biti dio njegovog stožera na predstojećem Euru. Vjerojatno nikad neću saznati zašto se sve ovo dogodilo."

Moreno je na kraju zahvalio Enriqueu na zajedničkih devet godina i na suradnji u Barceloni.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više