Spasioci tražili Salu na otoku blizu Engleskog kanala: I dalje ni traga avionu

Foto: EPA-EFE

SPASIOCI i policija tragaju za nestalim zrakoplovom kojim je Emiliano Sala putovao u Cardiff, ali i dalje nema traga nogometašu i pilotu koji je upravljao avionom.

Pretražili su Burhou, jedan od britanskih otoka u Engleskom kanalu blizu obale Francuske. Bilo je nekoliko izvješća kako se na nebu iznad otoka vide tragovi dima. Govorilo se kako bi oni mogli biti tragovi signalne rakete što bi značilo da je netko iz nestalog aviona preživio, ali spasioci vjeruju kako su to tragovi drugog zrakoplova koji je prolazio iznad otoka. 

Burhou je površinom vrlo malen otok i nema stalnih stanovnika. Primarno služi kao utočište pticama. Unatoč tome, otok je pretražen, ali i dalje nema traga zrakoplovu kojim je Sala putovao do Cardiffa.

Podsjetimo, Argentinac se vraćao u Cardiff iz Nantesa, gdje se išao pozdraviti s bivšim suigračima za koje je ove sezone zabio 13 golova u 21 nastupu, što mu je omogućilo transfer u Premiership. Britanska kontrola leta objavila je da je u ponedjeljak oko 20 sati izgubila kontakt sa zrakoplovom koji je letio na 800 metara visine, a posljednji put je na radaru bio kod otočića Alderney u Engleskom kanalu u ponedjeljak navečer.

Pilot je nešto prije nestanka tražio dozvolu za prisilno slijetanje, ali do njega nije došlo. Pretpostavlja se da se Piper srušio u more koje je bilo vrlo valovito, uz pljuskove i uvjete u kojima se moglo preživjeti maksimalno sat vremena. Neovisni stručnjaci smatraju da zrakoplov uopće nije trebao poletjeti po takvom vremenu, a riječ je o maloj letjelici koja može primiti do sedam putnika. Od 1000 proizvedenih Pipera od 1983. godine srušilo ih se čak 168.

Pročitajte više