HNL

"Spasit ćemo Hrvatski dragovoljac, ovdje je igrao i veliki Prosinečki"

Foto: Index, L.Š.

MJESEC dana prije početka Druge HNL traju obračuni u Hrvatskom dragovoljcu.

> Što se događa u Hrvatskom dragovoljcu? U klubu pronašli špricu i dug od devet milijuna kuna 

Legendarni hrvatski klub trenutačno ima dvije uprave i dva predsjednika, a verificiran je na čelnoj poziciji poduzetnik Željko Tokić, koji je krajem prošle godine odlučio ući u klub. S druge strane su Marinko Perić i skupina veterana koji su sazvali Izvanrednu skupštinu i smijenili Tokića. Odluka će biti na Bandićevim gradskim uredima, a do tada u klubu ratuju priopćenjima i zamjenom lokota. Perić i ekipa nedavno su škarama za rezanje metala prerezali Tokićeve lokote na ulaze u stadion u Sigetu i ušli u klupske prostorije. Napravili su to, kako nam je kazao Perić, da bi klub normalno počeo s pripremama za novu sezonu.

Stadion je zapušten i propada, govori Perić, i naglašava da Tokić i njegovi ljudi namjerno žele upropastiti klub i preseliti ga u Veslačku. Tokić je u međuvremenu instalirao zaštitare u klub, a momčad je započela s pripremama. Najavio je da će obnoviti stadion kad sredi poslovanje kluba. Zatekao je, kaže, dugovanja od preko 10 milijuna kuna te mu se čini da bivša uprava želi prikriti kako je do njih došlo. 

"Zatekli smo katastrofu kad smo došli u klub"

Dragovoljac je danas u Sigetu sazvao press konferenciju zbog situacije u klubu. Pred novinarima su uz Tokića bili njegov dopredsjednik Zvonimir Čačić te novi trener Dean Klafurić.

Nakon što je jučer poslao priopćenje medijima u kojem objašnjava situaciju u klubu, Tokić danas pred novinarima nije želio detaljno razgovarati o paralelnoj liniji upravljanja u klubu. Siguran je da ima potpuno kontrolu i da će dobiti pravnu bitku. Tokić je izvrsno umreženi poduzetnik, član ZNS-a i bivši direktor Dragovoljca koji se odlučio vratiti u klub nakon deset godina.

"Izabran sam u 12. mjesecu prošle godine i legalan sam predstavnik kluba. Vodim ga najbolje što mogu. Ne želim vas opterećivati, držim da će sve biti pozitivno riješeno za nas. Bio sam ovdje prije deset godina, uveli smo klub u prvu ligu, ali dalje se nismo mogli složiti. Otišao sam i obećao sebi da ću se jednog dana vratiti kao predsjednik. Ponosan sam što sam ovdje. Zatekli smo katastrofu, klub je bio na rubu ispadanja iz druge lige i velikom dugu. Sve smo sanirali i osigurali opstanak tri kola prije kraja. Riješili smo i licencu za prvu ligu", rekao je Tokić. 

Trener Klafurić rodom je iz Kurilovca, gdje je i proteklih godinu dana odmarao od nogometa nakon duple krune s Legijom iz Varšave. Sjedio je i na klupi Gorice u proboju do prve lige. Poziv iz Dragovoljca ga je razveselio.

"Mislim da se mogu nadograditi na ideje ovog kluba te ovdje nadograditi svoju karijeru. Jako sam zadovoljan s dogovorima i početkom priprema. Imamo igrače s prvoligaškim iskustvom, mladiće iz omladinskog pogona Dinama i Gorice te naše stožerne nositelje igre. Dobro bi nam došao Messi, ali nisam od onih koji kukaju. Kombinacija je dobra, želimo vratiti imidž Hrvatskom dragovoljcu koji će biti prepoznat u Europi i dijaspori. Čast mi je biti u klubu gdje su igrali velikani poput Robija Prosinečkog", rekao je Klafurić.

Nije mogao obećati da će se Dragovoljac boriti za povratak u prvu ligu, već je na kraju poručio:

"Obećavam da ćemo stvoriti imidž kluba, timski duh i razvijati mlade igrače. Rezultat ne obećavam, ali dat ću sve od sebe."

Pročitajte više