Spektakl na Rivi. Ovako je Torcida uoči derbija proslavila 100.000 članova Hajduka

Foto: Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK i Dinamo odigrat će derbi u 10. kolu SuperSport HNL-a. Pred najiščekivaniju utakmicu u hrvatskom prvenstvu, Hajduk je dobio veliku podršku svojih navijača koji su posjetili igrače na treningu, a onda i spektakularnom bakljadom obilježili rekordan broj članova kluba.

 

Podsjetimo, u četvrtak je potvrđeno da je splitski klub prvi put u klupskoj povijesti prešao brojku od 100 tisuća članova. Mobilizacija Hajdukovih navijača vjerojatno se neće zaustaviti na toj brojci jer je cilj kluba da 2023. godinu povodom 112 godina postojanja zaključi s barem 112 tisuća članova.

Podrška na treningu, bakljada na Rivi

Ipak, već i ova brojka, proslavljena i spektakularnom bakljadom na Rivi, svrstava Hajduk u sam europski vrh. Među njemačkim klubovima kojima je članski model upravljanja (socios) standard samo ih nekoliko svake godine uspije prijeći tu brojku. Trenutačno su to među bundesligašima uspjeli samo Bayern München, Borussia Dortmund, Köln i Eintracht Frankfurt i Schalke, kao i HSV u 2. Bundesligi.

Prije bakljade na Rivi više od 3000 Hajdukovih navijača ispunilo je tribinu pomoćnog terena na kojem je e prva momčad Hajduka u subotu odradila posljednji trening uoči derbija. Zadržali su se 20-ak minuta i pjesmom pružili podršku momčadi, koju danas očekuju pune tribine. Poljud je već danima rasprodan za ovu utakmicu.

Pročitajte više