Borilački sportovi

Spektakl u Areni: Delija nokautom oduševio, Račić osvojio povijesni naslov KSW-a

Foto: Pixell

KSW, najbolja europska MMA organizacija, održao je prvu priredbu u Hrvatskoj. U zagrebačkoj Areni vidjeli smo neke od najboljih europskih i hrvatskih boraca.

KSW je objavio da je prodano deset tisuća ulaznica, ali u Areni je bilo više od 12 tisuća navijača. U glavnoj borbi večeri poljski teškaš Mariusz Pudzianowski je pobijedio bh. borca Erka Juna, a hrvatski borac Antun Račić osvojio je povijesni naslov u bantam kategoriji. Oduševio je i Ante Delija fantastičnim nokautom.

OVAKO SMO PRATILI SPEKTAKL IZ ARENE:

23:50 Mariusz Pudzianowski def. Erko Jun - tehnički nokaut, 2. runda 

U glavnoj borbi večeri sudarili su se peterostruki svjetski ‘Strongman’ i jedna od najvećih zvijezda ovog sporta, Poljak Mariusz Pudzianowski protiv bivšeg bodybuildera iz Bosne i Hercegovine Erka Juna. Poljak je pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

23:30 Borys Mankowski def. Vaso Bakočević - prisiljavanje na predaju, 1. runda

Deveta borba večeri pripada Vasi ''Psihopati'' Bakočeviću i Makedoncu Mankowskom. Poraz za crnogorskog borca Vasu Bakočevića. Borys Mankowski ga je ugušio. Novi poraz za Crnogorca u KSW-u. 

22:40 RAČIĆ JE PRVAK! U ludoj i neizvjesnoj borbi Dubrovčanin je osvojio povijesni naslov za Hrvatsku. Račić je postao prvi prvak u bantam kategoriji u KSW-u.

Antun Račić def. Damian Stasiak - većinska sudačka odluka (48-47, 48-46, 47-47)

Antun Račić prvi je prvak bantam kategorije u povijesti KSW promocije i treći Hrvat sa KSW pojasom nakon Gorana Reljića i Roberta Soldića.

"Ovo mi znači sve na svijetu. 20 godina sam u borilačkom sportu i postigao sam ovaj uspjeh zahvaljući svim ljudima koji su oko mene, mom timu, mojim prijateljima i ovoj divnoj publici. Ovaj pojas posvećujem svim ljudima koji su uz mene, ali najviše osobi kojoj bi ovo najviše značilo, mom pokojnom ocu", rekao je Antun nakon najvećeg uspjeha u karijeri.

Gledamo 8. borbu večeri. Antun Račić se u njoj bori za titulu, inauguralnu u bantam kategoriji protiv vetarana Stasiaka iz Poljske koji debitira u KSW-u, ali koji ima veliko UFC iskustvo 

22:00 Daniel Torres def. Filip Pejić - jednoglasna sudačka odluka

Na redu je 6. borba večeri. Filip Pejić Nitro se bori protiv Brazilca Daniela Torresa. Pejić je debitirao u KSW-u u travnju ove godine. Pobjednik je Daniel Torres jednoglasnom sudačkom odlukom

21:35 Ante Delija def. Oli Thompson - tehnički nokaut, 2. runda 

Ante Delija je glavna zvijezda 5. borbe večeri. Bori se protiv Olija Thompsona, a izašao je uz taktove Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj.

Delija je Thompsona bacio na pod u drugoj rundi i fanstičnim udarcima u glavu upisao je pobjedu. Sudac je morao uletjeti među njih kako bi spasio borca koji je uletio prije dva dana jer je otkazao bh. borac Denis Stojnić.

''Ovo je moj san. Hvala vam, ljudi, što se došli. Bili ste mi veliki vjetar u leđa. Nadam se da ste zadovoljni borbom. Vidjet ćemo što je sljedeće za mene. Zahvaljujem se Cro Cop timu i mojem klubu Gladijator. Najviše hvala Mirku, mom velikom prijatelju'', rekao je Delija nakon pobjede. Publika ga je prekidala skandirajuci ''Ante, Ante'' i ''Mirko Mirko''.

Delija je kasnije rekao i ovo:

''Ponijela me malo publika i želio sam biti agresivan da publika bude zadovoljna i da me ponovno dođu podržati'', rekao je Delija pa je čak uputio i samokritiku:

''Stipe Drviš nije zadovoljan što sam išao u neke izmjene, ali što je, tu je. On je htio što više kombinacija s distance, a ja sam malo više riskirao'', kroz smijeh je rekao Delija i prokomentirao koliko mu znači prisutnost Mirka Filipovića u svojoj karijeri:

''Mirko vjeruje u mene i daje mi veliku snagu i motivaciju. Puno mi pomaže, kod kuće me primio kao svoje dijete.''

21:20 Cezary Kesik def. Aleksandar Ilić - prisiljavanje na predaju (gušenje), 2. runda 

Na redu je 5. borba večeri. Počinje borba Ilića i Kešika.  Srpski borac je izašao uz pjesmu Dine Dvornika "Ti si mi u mislima" i pobrao ovacije cijele Arene. Puno je navijača iz Srbije došlo navijati za njega. Kad je Ilić povezao par udaraca, cijela dvorana je skandirala njemu u čast.

Ilić je izgubio gušenjem, nismo sigurni je li Ilić tapkao. Pobjeda za Kesika koji ostaje neporažen, dok je Ilić doživio prvi poraz još od 2016. godine. U segmentu hrvanja nije mogao parirati Kesiku.

Odmah na početku oba borca krenula su žestoko. Kesik je dobar u hrvanju. Odmah je bacio na pod Ilića i sad je dominantan u toj poziciji.

21:10 Ivan Erslan def. Darwin Rodriguez - tehnički nokaut, 1. runda 

Četvrta borba: prvi nokaut večeri. Fantastični hrvatski borac Ivan Erslan nokautirao je Rodrigueza u prvoj rundi.

I nakon borbe najavio je napad na pojas u poluteškoj kategoriji.

21:00 Roman Szymański def. Miloš Janičić - jednoglasna sudačka odluka

Gotov je i treći meč, i ovaj je otišao u sve tri runde. Roman Szymansk je slavio protiv Crnogorca Janičića. Dobio je prve dvije runde, treću je izgubio. 

20:30 U malom predahu uoči treće borbe večeri s razglasa je pušten Thompsonov hit "Lijepa li si" kao himna KSW eventa u Zagrebu. Cijela Arena se podigla na noge i zapjevala, uz to su predstavljeni i svi borci, među kojima ima Crnogoraca, Srba, Slovenaca... Veliki broj navijača stigao je iz svih zemalja bivše nam države.

20:20 Krystain Kaszubowski def. Ivica Trušček - podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

U drugoj borbi večeri nastupio je hrvatski borac Ivica Trušček i, nažalost, izgubio. Iskusni Trušček je dan prije saznao da će se boriti večeras u Areni umjesto ozlijeđenog Rakasa koji je ozlijedio stopalo šetajući psa. Ivica je pokazao odličnu borbu, nije se predavao. Možda je i on mogao pobijediti, no suci su dodijelili borbu Poljaku Kaszubowskom.

19:30 Sebastian Przybysz def. Lemmy Krušič - jednoglasna sudačka odluka (30-26, 30-27, 29-28)

Prva borba večeri donijela je dvoboj Slovenca Krušiča i Poljaka Przybysza. Odlukom sudaca slavio je poljski borac. Oko 10 tisuća gledatelja u Areni moglo je vidjeti sjajnu borbu.

19:00 Uskoro počinju prve borbe, a Arena se polako puni gledateljima.

Pročitajte više