Spektakl u Dohi, Hrvatska igra za svjetsko zlato u vaterpolu. Evo kad i gdje gledati

Foto: Profimedia

HRVATSKI vaterpolisti danas s početkom u 15:30 igraju utakmicu za svjetski naslov. U finalu Svjetskog prvenstva u Dohi suparnik će im biti reprezentacija Italije, s kojom su dosad na svjetskim prvenstvima igrali pet puta. Omjer je izjednačen na po dvije pobjede i dva poraza te remi za svaku reprezentaciju.

Današnja utakmica bit će četvrti nastup hrvatskih vaterpolista u finalima svjetskih prvenstava. Hrvatska ima dva naslova prvaka, iz Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine, dok je u Kazanju 2015. bila srebrna. Također, Hrvatskoj će ova utakmica biti ukupno 12. finale na velikim natjecanjima. Triput je bila u finalima olimpijskih igara, pet puta u utakmicama za europsku titulu, a današnji sraz s Talijanima četvrti joj je meč u finalu svjetskih prvenstava.

Hrvatska i Italija u finalima su se dosad sastajale dvaput i oba je puta slavila Hrvatska. U Zagrebu 2010. u finalu Europskog prvenstva bilo je 7:3, a dvije godine kasnije u finalu Olimpijskih igara u Londonu 8:6.

Tucak: Iscrpljeni smo

"Presretni smo, ali ostao je taj posljednji korak. Moramo ga napraviti, ali hoćemo li uspjeti to ne znam. Jedino znam da moramo i hoćemo dati sve od sebe kako bi osvojili zlato. Na izdisaju smo, iscrpljeni smo, ali snage će ostati. Rekao sam igračima da više nema ni treninga ni video analiza. Ostaje nam samo srce i glava za finale", rekao je izbornik Ivica Tucak.

Podsjetimo, Hrvatska je na SP u Dohi stigla s titulom doprvaka s Europskog prvenstva održanog u siječnju u Zagrebu i Dubrovniku. Ovo će im biti sedma utakmica u Dohi.

Susret se igra od 15:30 uz prijenos na HRT 2.

Pročitajte više