SPEKTAKL U KOLNU Sedam golova po snijegu i čudesni preokret Freiburga od 3:0 do 3:4

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEVJEROJATNU utakmicu odigrali su davljenici Bundeslige, posljednji Koln i 16. Freiburg, koji je unatoč tome što je gubio s 3:0 uspio preokrenuti po snijegu na čudesnih 3:4, uz dva gola u posljednjih pet minuta.

Domaćin je već poslije 29 minuta imao velikih 3:0. Prvo je u 8. Klunter zabio za vodstvo pa u 16. Guirassy iz penala povisio rezultat, a Stanko autogolom u 29. potpisao, činilo se, nedostižnih 3:0.

Iako je bilo jako teško igrati na travnjaku punom snijega, gosti se nisu predali, nego su napravili jedan od, slobodno možemo reći, najvećih preokreta u povijesti nogometa. 

Petersen je u 39. zabio pod prečku za 3:1, a Haberer u 65. minuti smanjio na 3:2 golom glavom poslije kornera. Ipak, Koln je i dalje imao prednost i činilo se kako će slaviti. No onda se dogodio nevjerojatan scenarij u posljednjih pet minuta.

Svoj drugi gol na utakmici Petersen je postigao u 89. iz penala za remi 3:3, što je već bilo pravo čudo. Međutim, Freiburg tu nije stao, nego je iskoristio šok domaćina i stigao do zlatne pobjede u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. 

Napadač Guirassy igrao je rukom u šesnaestercu nakon ubačaja iz slobodnog udarca, a sudac pokazao na novi penal za goste, koji je realizirao sjajni Petersen i hat-trickom donio pobjedu svojoj momčadi 4:3. 

 

Pročitajte više