Spektakl u LA-u pripao Kingsima, Ovečkin i društvo prohujali kroz Montreal

NAKON prve dvije krajnje neizvjesne utakmice u Washingtonu, odlučene u produžetku, hokejaši Capitalsa, najbolje momčadi lige nakon osnovnog dijela sezone, slavili su u Montrealu 5:1.

Domaće su Capitalsi deklasirali u drugoj četvrtini, koju su, nakon što u prvom dijelu igre nije bilo golova, dobili 4:0. Tri su gola zabili unutar samo sedam i pol minuta, te time došli do druge pobjede u četvrtfinalnoj seriji doigravanja na Istoku.

Brooks Laich i Eric Fehr ostvarili su u redovima pobjednika učinak od gola i asistencije, a pogodak je dodao i Aleksandr Ovečkin. Na golu Capitalsa prvi je put ove sezone startao mladi Rus Semjon Varlamov. Skupio je 26 obrana.

Boston Bruinsi, šestorangirana momčad Istoka, slavili su na svom ledu protiv Buffalo Sabresa 2:1 te došli do druge pobjede u trećoj utakmici serije na Istoku. Najbolji strijelac gostujuće momčadi, kanadski reprezentativac s olimpijskog turnira u Vancouveru Patrice Bergeron, zabio je gol odluke šest minuta prije kraja utakmice.

S 2-1 u seriji poveli su na Zapadu Los Angeles Kingsi, također šestorangirana momčad, pobijedivši u Staples Centeru goste iz Vancouvera 5:3. Canucksi i njihov golman Roberto Luongo, kanadski vratar sa ZOI-ja u Vancouveru, nisu izdržali fantastičnu igru domaćih s igračem više na ledu. Ovaj su put iz takvih situacija Kingsi zabili tri gola. U tri utakmice serije od deset su svojih golova čak sedam zabili u situacijama s igračem više na ledu.

Nakon gola Brada Richardsona za 4:1 vodstvo domaćih u 14. minuti druge trećine, Luonga je trener Canucksa preselio na klupu.

Najbolji igrač u mladoj momčadi pobjednika bio je bek Drew Doughty, još jedan kanadski reprezentativac iz Vancouvera, s jednim golom i tri asistencije. Slovak Michal Handzuš zabio je dva gola.

Kingsi su igrali prvu utakmicu doigravanja pred svojom publikom nakon 2002. godine.

 

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija:

Boston (6) – Buffalo (3) 2:1

Boston u seriji vodi 2-1

Montreal (8) – Washington (1) 1:5

Washington u seriji vodi 2-1

Zapadna konferencija:

Los Angeles (6) – Vancouver (3) 5:3

Los Angeles u seriji vodi 2-1

Pročitajte više