REAL - BARCELONA 5:1 U DVA EL CLASICA Najmoćnija momčad svijeta poigravala se s Kataloncima

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je s ukupnih 5:1 osvojio španjolski Superkup. Nakon pobjede 3:1 u Barceloni, Real je pred svojim navijačima protiv najvećeg rivala slavio s 2:0.

Asensio ugasio nadu Kataloncima

Barcelona se nadala da može nadoknaditi veliki zaostatak iz prve utakmice. Nadanja su bila veća jer je za utakmicu bio suspendiran Ronaldo, ali već u četvrtoj minuti bilo je jasno da Katalonce očekuje još jedan težak El Clasico.
 
Asensio, strijelac posljednjeg gola s derbija na Camp Nou, primio je jednu loptu, namjestio se na udarac na 25 metara i probio Ter Stegena za ludnicu u Madridu. 
 

 
Modrić i Kovačić se poigravali sa suparnicima
 
Real, čiji su vezni red predvodili sjajni Modrić i Kovačić, u prvom dijelu se poigravao s Barcelonom, a na 2:0 je nakon jedne u nizu sjajnih akcija povećao Benzema koji je u petercu gostiju smiješnim napravio svog čuvara Umtitija i rutinski pogodio mrežu. 
 

 
Barcelona promašivala dok je Real mirno čuvao prednost
 
Drugo poluvrijeme donijelo je uspavanku, Real je mirno čuvao ogromnu prednost, a Barcelona pokušavala doći do barem počasnog gola. I pravo je čudo kako Katalonci, za koje je Rakitić odigrao cijelu utakmicu, nisu zabili - Messija je zaustavila greda, Suareza vratnica, a blistao je i Realov vratar Navas pa je Barcelona nakon 25 utakmica protiv Reala ostala bez pogotka...
 
Real na slavlje, Barca na remont
 
Uvodnih 180 minuta nove španjolske sezone pokazalo je da Real ima i jaču i širu momčad od Barcelone, a i bolju atmosferu i u momčadi i oko nje. Barcelona hitno mora 222 milijuna eura zarađenih na Neymarovom transferu potrošiti na pojačanja. Inače će slike tužnih igrača Barcelone poslije El Clasica postati tradicija...
 

Pročitajte više