SPEKTAKL U PARIZU Fantastična Francuska s deset igrača sredila Engleze

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO SU cijelo drugo poluvrijeme igrali s deset igrača, Francuzi su u prijateljskoj utakmici protiv Engleske u Parizu izgledali kao da imaju igrača više. Fantastična Deschampsova momčad slavila je 3:2 i još jednom pokazala koliku Francuska ima širinu u momčadi.

S Griezmannom, Payetom, Koscielnyjem i još nekolicinom igrača na klupi, "tricolori" su djelovali jednako opasno kao i s njima, iako je Engleska preko Kanea povela već u 9. minuti. No, Umtiti i Sidibe su do poluvremena preokrenuli, ali nakon što je Rafael Varane isključen u 47. minuti, a Harry Kane iz penala zabio za 2:2, činilo se da bi susret mogao otići u potpuno krivom smjeru za domaćine.

Ipak, i s igračem manje, sjajna Francuska potpuno je izdominirala Engleze, a mlade francnuske snage pokazale da će Francuska jako dugo biti u vrhu. Igrao je ubojiti bivši Monacov trojac Lemar-Mendy-Mbappe, a sjajan je bio i Dortmundov Ousmane Dembele koji je i zabio pobjendički gol u 78. minuti na asistenciju Mbappea.

Englezi su na kraju dobro prošli, jer je Butland u dva navrata do kraja susreta spašavao svoj gol i samo je luda sreća spasila momčad Garetha Southgatea teže blamaže. Briljirao je Kylian Mbappe, koji samo slučajno nije zabio gol, a John Stones dugo će pamtiti 90-minutni ringišpil koji mu je priredio dečko od 120 milijuna eura.

Prijateljska utakmica:

Francuska - Engleska 3:2 (Umtiti 22', Sidibe 43', Dembele 78' / Kane 9', 48'-11m)

Pročitajte više