Spektakl za kraj godine: Overeem nokautirao JDS-a, Dos Anjos razbio Cowboyja u 66 sekundi

Foto: Screenshot/Fightsite

POSLJEDNJI UFC event godine nije razočarao. Na spetkakularnom UFC on Fox 17 glavne borbe večeri ispunile su očekivanja fanova, a dva sjajna nokauta bila su šećer na kraju. Rafael Dos Anjos obranio je pojas prvaka lake kategorije nokautom protiv Donalda Cerrone u 66 sekundi, a Alistair Overeem vratio se u velikom stilu nokautiravši Juniora dos Santosa u drugoj rundi.

 Dos Anjos je bio impresivan. U 1:06 minuta sjajnim serijama udaraca razuvjerio je one koji misle da ne zaslužuje pojas prvaka. Brazilac je od početka krenuo na nokaut, a Cerrone nije stigao pokazati gotovo ništa od svog arsenala. Nakon pedesetak sekundi Dos Anjos je pogodio “Cowboyja” u tijelo, serijom udaraca ga srušio i dovršio “ground and poundom” prije nego je sudac prekinuo borbu.

Junior dos Santos pao u drugoj rundi

U drugoj borbi večeri vidjeli smo veliku pobjedu Alistaira Overeema koji je u drugoj rundi porazio favoriziranog Dos Santosa i došao do treće pobjede zaredom.

Sudar teškaša kod kojih jedan udarac može odlučiti borbu počeo je opreznim taktiziranjem obojice, a prvi udarac pao je nakon gotovo dvije minute. Dos Santos je zatresao Overeema high-kickom, ali Nizozemac se obranio. Pred kraj runde Overeem je uputio jedan dobar “body kick”, a “Cigano” je u kut otišao krvavog lica iako je bio u dominantnom položaju veći dio runde.

U drugoj je Dos Santos promašio opasan pokušaj zadnjeg kružnog, pratio je Overeema po oktogonu, obojica držeći distancu. Brazilac je koljenom uspio pogoditi “Reemov” lijevi bok, ali Nizozemac uzvraća s nekoliko snažnih “leg kickova”. Potekla je krv niz lice Juniora koji je vidljivo poljuljan udarcima krenuo u napad, zadao par udaraca u tijelo, a onda ga je Overeem pogodio direkt u lice, srušio na leđa i dovršio na tlu. Sudac je prekinuo borbu, a Dos Santos isprva protestirao jer je mislio da može nastaviti, no sudac ga je spasio težih batina.

Impresivni Diaz napravio šou 

Najuzbudljiviju borbu večeri odradili su Nate Diaz i Michael Johnson. U žestokom okršaju lake kategorije gotovo ni sekunda nije prošla bez upućenog udarca. U pravom ratu Nate Diaz nikada nije izgledao bolje i zasluženo je došao do pobjede odlukom sudaca, a fanovi mogu biti zadovoljni što su pune tri runde gledali sjajan šou.

Od početka je Diaz pokazao dominaciju i rano počeo spuštati gard kako bi se smijao i rugao svom protivniku. Na početku druge runde to mu se osvetilo, Johnson ga je uspio dobro pogoditi, ali Diaz je ušao u seriju, udarao ga s distance, a onda spustio ruke, smijao se Johnsonu i upirao prstom u njega rugajući mu se zbog primljenih udaraca. Diaz je bio strahovito brz i okretan, ali Johnson nije posustajao usprkos brojnim udarcima u glavu.

U trećoj rundi nastavili su istim tempom. Minutu prije kraja publika je skandirala Diazovo ime, Johnson nije mogao pogoditi Diaza s distance, pa je krenuo u napad kroz udarce, pokušao doći do takedowna, ali Diaz uzvraća koljenom prije zvuka sirene i počinje slaviti. Ali, još par sekundi dvojac je ostao u klinču izmjenjujući udarce na tlu prije nego ih je sudac razdvojio. Nakon malo teških riječi, ipak su se pomirili već u oktogonu.

Karolina Kowalkiewicz porazila je Randu Markos jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde u okršaju slamka kategorije. Nakon vatrene dvije runde u trećoj je Kowalkiewicz pogodila protivnicu nekoliko puta u tijelo, nastavile su u parteru, debitantica u UFC-u je izborila “full mount” poziciju, udarila laktovima i koljenima, Markos je uzvraćala šakama, no nije uspjela ugroziti pobjedu Poljakinje.

 

UFC on FOX 17

Rafael dos Anjos def. Donald Cerrone via TKO – Round 1, 1:06
Alistair Overeem def. Junior Dos Santos via TKO  – Round 2, 4:43
Nate Diaz def. Michael Johnson via jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 29-28)
Karolina Kowalkiewicz def. Randa Markos via jednoglasna odluka (30-27, 29-28, 29-28)

Preliminarne borbe

Charles Oliveira def. Myles Jury via submission (giljotina) – Round 1, 3:05
Nate Marquardt def. C.B. Dollaway via KO – Round 2, 0:28
Tamdan McCrory def. Josh Samman via submission (trokut) – Round 3, 4:10
Nik Lentz def. Danny Castillo via podijeljena odluka (29-28, 28-29, 30-27)
Jim Alers vs. Cole Miller – no contest
Kamaru Usman def. Leon Edwards via jednoglasna odluka (29-28, 30-27, 29-28)
Vincente Luque def. Hayder Hassan via submission – Round 1, 2:13
Francis Ngannou def. Luiz Henrique via KO – Round 2, 2:53

Pročitajte više