Splićani bez problema slavili protiv Zadra, Osijek jedva iščupao bod protiv Lučkog

U 10. kolu HNL-a Split je slavio u dalmatinskom derbiju na Parku mladeži s visokih 3:1 protiv Zadra. Cibalia je slavila protiv Lokomotive 1:0, a istim je rezultatom Slaven Belupo savladao Varaždin. Najzanimljiviji i najnapetiji susret zasigurno je bio onaj između Osijeka i Lučkog na Gradskom vrtu. Naime, igrači Lučkog su na poluvremenu vodili s 2:0, ali se Osijek golovima Šorše i Babića spasio i uspio sačuvati bod.

Zadrani nevidljivi u dalmatinskom derbiju

Na Parku mladeži sve je započelo mlako, s vrlo malo šansi s jedne i druge strane. Splićani su u prvom poluvremenu, ipak, bili nešto konkretniji, ali su Duje Čop i Romano Obilinović bili neprecizni. Upravo je Obilinović bio taj koji je načeo mrežu Zadrana odmah na početku drugog poluvremena, u 47. minuti.

Tim golom "Crveni" su odmah podigli igru na viši nivo, te je Predrag Šimić, u 58. minuti, povisio vodstvo Splita. Zanimljiva se situacija dogodila prilikom postizanja tog gola. Naime nakon što je Šimić postigao pogodak, pomoćni sudac podigao je zastavicu i označio zaleđe, međutim glavni sudac utakmice Šimičić poništio je njegovu odluku i priznao pogodak jer je Šimiću asistirao prilikom postizanja gola Zadrov, a ne Splitov igrač.

Nakon drugog gola Splita raspala se igra Zadra i Bojanu Goluboviću nije bilo teško zabiti pogodak za 3:0 u 84. minuti utakmice. Jedini gol za Zadar, onaj počasni, zabio je Antonio Mršić, u 90. minuti, prebacivši živi zid Splita i pogodivši u same lijeve rašlje Vukovića. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Zadrani mogu biti sretni što Splićani nisu postigli više golova.


Glavica eurogolom "srušio" svoje

U Koprivnici se odigrala "rovovska bitka" između Slaven Belupa i Varaždina, a najopasniji su bili upravo Varaždinci. Međutim, oni u dresu Slaven Belupa. Napad Belupa predvodili su Benko i Glavica koji su, zajedno s Brezovcem, najviše prijetili golmanu Varaždina Saši Drevenu.

Upravo je potonji bio najzaposleniji igrač na terenu, te je u nekoliko navrata spašavao goste, ali u 66. minuti ništa nije mogao napraviti. Geng je na dvadeset metara pronašao Glavicu koji fantastičnim udarcem loptu šalje u gornji desni kut Drevena.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Ovaj poraz Varaždince gura u glavne kandidate za ispadanje iz lige pošto nisu u zadnja četiri kola osvojili niti jedan bod, a u prvenstvu još uvijek ne znaju za pobjedu.

Cibalija u Vinkovcima slavila protiv Lokomotive

Cibalija je dugo "lomila" Lokomotivu u Vinkovcima. Odmah na početku utakmice Škvorc je nekoliko puta zaprijetio golu domaćina, a prvo poluvrijeme je završilo, ipak, u dominaciji Cibalije, koja je uspostavila kakvu takvu kontrolu na terenu.

Mreže su mirovale sve do 73. minuti kada je Frane Vitaić najbolje reagirao na ubačaj Bartolovića, te doveo Cibaliju u prednost. Do kraja utakmice Lokomotiva je pokušala spasiti barem bod, međutim rezultat se nije mijenjao.

Golijada i spašavanje Osijeka protiv Lučkog

Osijek je odlično startao u utakmicu, prijetio je sa svih strana, a igrači Lučkog su doslovno bili zbijeni u svom šesnaestercu. Barem sve do 35. minute kada je Oliver Petrak snažno opalio s dvadeset metara i tako doveo Lučko u vodstvo. Šok i nevjericu u Osijeku produbio je Josip Fuček, koji je s petnaest metara u 45. minuti povisio vodstvo Lučkog.

Navijači su "počastili" domaće igrače zvižducima, a ovi su im se odužili golom Tomislava Šorše u 77. minuti. Nakon što su smanjili vodstvo Lučkog, Osijek je krenuo u totalnu ofenzivu. I onda kada se mislilo da će Lučko iz Gradskog vrta osvojiti sva tri boda, na scenu je stupio Marko Babić. U 83. minuti Babić je fantastično reagirao i lobom donio bod Osijeku.

Pročitajte više