SPLIT KANDIDAT ZA EP U VATERPOLU 2022. "Natjecanje bismo organizirali u Spaladium Areni"

Foto: Getty Images

GRAD Split će od četvrtka do nedjelje biti poprište HEP Europa Cupa, premijernog izdanja novog natjecanja Europske plivačke federacije na kojem će sudjelovati hrvatska, grčka, nizozemska te srpska i malteška vaterpolska reprezentacija. 
 
"Zahvaljujemo što je Split izabran kao organizator. Zahvaljujemo i organizatorima koji su uredili bazen kako i priliči ovakvom natjecanju. Svi se veselimo što će i vaterpolo, nakon rukometa, privući veliki broj gledatelja. Želimo biti dobar domaćin svim našim nacionalnim vrstama, pa tako i našoj vaterpolskoj reprezentaciji stoga pozivam naše građane da pozdrave i podrže hrvatske vaterpoliste kako bi im zahvalili na svim dosadašnjim trofejima", izjavio je Splitov pročelnik za sport Hrvoje Akrap uz riječi dobrodošlice hrvatskoj izabranoj vrsti koja je doputovala u Split.
 
Hrvoje Akrap istaknuo je kako će gradsko poglavarstvo uskoro investirati višemilijunske iznose u cjelovito obnavljanje postojećeg bazena na Poljudu, pa i u novi zatvoreni bazen koji bi za nekoliko godina trebao niknuti na području istočnog dijela grada između Neslanovca i Ravnih njiva.
 
Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić najavio je, pak, Splitovu kandidaturu za Europsko vaterpolsko prvenstvo 2022. godine.
 
"U subotu ćemo donijeti odluku da kandidiramo Split za organizaciju Europskog prvenstva 2022. godine. To je tek početak puta koji nije jednostavan, ali naša je želja da jedno veliko natjecanje, nakon Zagreba 2010. godine, organiziramo u Splitu. Mislim da imamo realne šanse jer imamo izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja je osvojila veliki broj medalja s velikih natjecanja. Usto, i Split prema svojoj vaterpolskoj tradiciji zaslužuje takvo priznanje. Nadam se kako će se Split ovih dana pokazati kao dobar domaćin Europa Cupa kako bi pokazao da zaista zaslužuje jedno veliko natjecanje", izjavio je Perica Bukić uz opasku kako bi se kontinentalno natjecanje održalo u Spaladium Areni.
 
"Trebamo kapacitet od šest tisuća gledatelja. Ako sve bude u redu s vlasničkim odnosima, vjerujemo kako bismo natjecanje organizirali u Spaladium Areni jer ne postoji tehnička zapreka da se u Spaladiumu ne postavi bazen. Imamo načelnu potporu Grada Splita, ali idemo korak po korak. Tek moramo vidjeti uvjete, konkurente... Čeka nas vrlo zahtjevan posao. Međutim, s obzirom na snagu naše reprezentacije te Splitovu vaterpolsku tradiciju, vjerujem kako imamo šanse. Split je, prije svega, grad nogometa, ali ima i fantastičnu vaterpolsku tradiciju u vidu tri muška i dva ženska prvoligaša", s optimizmom je rezonirao dužnosnik Hrvatskog vaterpolskog saveza. 

Pročitajte više