Split svladao Inter u Zaprešiću, Katalinić: Ulazak u Europu bit će zapisan u povijest hrvatskog nogometa

U POSLJEDNJOJ utakmici 27. kola Split je u Zaprešiću golovima Vitaića i Serdarušića svladao Inter. Ovom pobjedom Split je gotovo osigurao treće mjesto i nastup u Europa ligi.

Bila je to velikim dijelom tvrda utakmica bez puno prilika. Puleni Ivana Katalinića bili su umješniji i naposljetku zasluženo slavili. Pobjedu gostiju uvelike je usmjerio rani gol Splitovaca. Naime, već u petoj minuti sa nekih 20-tak metara slobodni udarac izveo je Vitaić, lopta je nekog okrznula u živom zidu i prevarila domaćeg vratara.

I nakon gola gosti su poduzetniji i konkretniji, a zabilježili smo dva pokušaja s dvadesetak metara, no ni Golubović ni Bućan nisu bili odveć precizni. I onda u 29. minuti Split je povećao svoju prednost. Križanac je poslao izvrsnu dubinsku loptu, Serdarušić je zaobišao vratara i s lakoćom poentirao. Interovaca nije bilo nigdje na terenu, a činilo se kako bi im se mogla dogoditi i katastrofa. Ipak do poluvremena su se pribrali pa su u nastavak ušli nešto bolje.

No, prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Serdarušić, međutim njegov udarac s desetak metara iskosa desno spremno je zaustavio domaći vratar. Najbolju priliku za smanjenje vodstva u drugom poluvremenu imali su igrači Ilije Lončarevića u 53. minuti. Blažević je naletio na povratnu loptu i s desetak metara je poslao visoko poviše gola. Kako se utakmica bližila kraju tako su gosti sve opreznije i čvršće igrali. Posljednju priliku za barem počasni gol imali su Interovci u 87. minuti, međutim Abilalijaj je sa deset metara pucao ravno u Vukovića.

Katalinić: Ovo je povijestan uspjeh

Trener Splita Ivan Katalinić bio je prezadovoljan prezentacijom svojih pulena, slaveći ulazak u kvalifikacije Europa lige.


"Veliki je uspjeh doći iz četvrte lige u Europu, to će biti zapisano u povijesti hrvatskog nogometa, sumnjam da će to netko ponoviti. Imamo dobru obranu, imamo iskusne igrače predvođene Križancem, a u napadu uvijek zabijemo gol. Probat ćemo se pojačati za Europu, ali i ovo je uspjeh", rekao je Katalinić slavodobitno nakon pobjede u Zaprešiću, dodavši kako neće ganjati Hajduk na drugom mjestu.

S druge strane trener Intera Ilija Lončarević izgledao je ozlojeđeno. Nadao se kako bi pobjedom mogli prestići Split i zauzeti treće mjesto...

"Očito su se neki igrači prestrašili, preneiskusni smo. Prvi pogodak primili smo rano, a nakon toga smo se raspali. Pokušat ćemo zadržati četvrto mjesto, jer da smo i pobijedili, imamo teži raspored od Splita i pitanje da li bi zadržali treće mjesto", rekao je Lončarević nakon utakmice.

Pročitajte više