SPLITSKI HULIGANI PROGOVORILI "Netko je viknuo da smo Hrvati i onda su nas počeli još jače tući"

Foto: Screenshot

SPLITSKI huligani nagodili su se sa sudom u Beogradu. Priznali su krivnju za izazivanje nereda na tribinama i "otkrili" zašto su došli u Beograd.

Ivan Mišković osuđen je na četiri mjeseca zatvora, kao i Stjepan Mihovilović, Jakov Podrug na pet, Ante Firić i Hrvoje Baković dobili su po šest mjeseci zatvora, dok se njihov prijatelj Damir Tovarović nije uspio dogovoriti jer negira krivnju.

Petorka će kazne odslužiti u Srijemskoj Mitrovici, nakon čega će biti izručeni u Hrvatsku, a u Srbiju neće smjeti ući narednih pet godina.

Razlog dolaska koji su naveli je čudan, a odluku o odlasku na utakmicu donijeli su navodno spontano.

"Došli smo u Beograd zato što ga volimo i zato što je divan grad. Stigli smo dan prije utakmice između Partizana i Crvene Zvezde te sutradan odlučili da odemo na derbi", rekli su srpskom sudu i demantirali optužbe da ih je netko angažirao za tučnjavu između frakcija Grobara.

"Nismo imali karte jer ih na blagajni više nije bilo. Kupili smo ih kod švercera i dali su nam neke crne majice uz karte. Nismo htjeli ići na sjever jer se bojimo Zvezdinih navijača pa smo uzeli karte za jug. Stali smo u središnji dio stadiona, a onda su se počele paliti baklje i došlo je do tučnjave. Netko je u gužvi povikao 'Cigani!' i tada su nas počeli tući", ispričala je splitska petorka na suđenju.

Kada je jedan od srpskih navijača došao do osobne iskaznice jednog od njih, stvar se zakomplicirala.

"Netko je viknuo da smo Hrvati i onda su svi još jače nasrnuli na nas. Nismo znali gdje je izlaz, a oni su nas ubrzo izgurali na stazu."

 

Pročitajte više