Splitski Jadran nakon drame i peteraca u Beogradu izborio finale Jadranske lige

Foto: Hina

VATERPOLISTI splitskog Jadrana prvi su finalisti završnog turnira ovosezonske regionalne Jadranske lige, oni su u polufinalu u Beogradu svladali Radnički iz Kragujevca sa 17:15 (3:3, 3:4, 3:3, 3:2; 5:3) nakon boljeg izvođenja peteraca.

Jadran su do pobjede predvodili Rino Burić s pet i Luka Bukić s dva gola, dok je Aleksa Ukropina bio trostruki strijelac za Radnički.

Jadran je dobro krenuo u utakmicu, poveo s 2:0, ali potom se razbranio vratar Radničkog Dobožanov pa je sastav iz Kragujevca u drugoj četvrtini preuzeo kontrolu rezultata. Početkom treće četvrtine Radnički je prvi put stigao do dva gola prednosti, poveo s 8:6, a onda je i Marino Čagalj dobio crveni karton pa je Jadran četiri minute igrao s igračem manje. Ipak, Splićani su u tom razdoblju uspjeli odigrati 2:2 i ostati u igri, a zatim serijom 3:0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine i povesti sa 11:10.

Kontroverzna situacija dogodila se u završnici utakmice, kod rezultata 12:12 Jadran je imao posljednji napad, Butić je četiri sekunde prije isteka vremena pucao odmah nakon što je dosuđen prekršaj na njemu i postigao pogodak, nakon kojega je počelo slavlje na klupi Jadrana. No, suci su procijenili kako je Butić bio na manje od pet metara od suparničkog gola i stoga nije smio uputiti izravni udarac na gol.

Tako se pristupilo izvođenju peteraca u kojemu je svih pet igrača Jadrana bilo precizno, dok je vratar Anić obranio udarac Draškovića.

Jadran će u nedjeljnom finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će se sastati domaćin završnog turnira Novi Beograd i hrvatski prvak Jug AO.  

Pročitajte više