Sponzori počeli napuštati Renault; Alonso: Nitko mi nema pravo osporiti VN Singapura

FERNANDO ALONSO, španjolski pilot osramoćene francuske F1 momčadi Renaulta, i dalje smatra da postoji samo jedan istinski pobjednik VN Singapura iz 2008. godine: on sam.

"Uvjeren sam da je moja pobjeda zaslužena. Po meni, u pitanje je nakon Piquetove nesreće došao samo način moje pobjede, ne i pobjeda sama",  rekao je Alonso upravo u Singapuru, gdje će ovog vikenda pokušati obraniti prošlogodišnju pobjedu.

"Nesreća se dogodila u vrlo ranoj fazi utrke i još se imalo za odvoziti jako puno krugova. Moj je automobil taj put radio savršeno. Nismo tijekom utrke napravili niti najmanju pogrešku", dodao je.

Sponzori počeli napuštati Renault   

Udarci za F1 momčad Renaulta stižu i dalje. Nakon što im je zbog lošeg publiciteta ugovor otkazao jedan od sponzora, španjolska Mutua Madrileña, isto je učinio i ING Group.

Nizozemska financijska institucija sa sjedištem u Amsterdamu također se, poput Španjolaca, pozvala na negativne posljedice slučaja "Crashgate", koji je strahovito pokvario image Renaultu.

"ING Group će razvrgnuti ugovor s Renaultom istog trenutka. Duboko smo razočarani ovakvim raspletom situacije", priopćili su Nizozemci, inače glavni sponzorski partner momčadi.

I španjolska osiguravateljska kuća poslužila se istovjetnom retorikom. Mutua Madrileña, međutim, ostaje privatni sponzor vozaču Renaulta, Španjolcu Fernandu Alonsu.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.