Sport: Dembele je protuponudom uvrijedio Barcelonu. Šefovi su uznemireni

Foto: Profimedia

OUSMANE DEMBELE (26) napušta Barcelonu i odlazi u PSG. Prema podacima Transfermarkta, krilni napadač je najskuplji igrač u povijesti Barcelone, za kojeg je Borussiji Dortmund platila 140 milijuna eura. Dembele je imao sjajne trenutke, ali i puno oscilacija te ozljeda. Unatoč tome, Katalonci su mu bili produljili ugovor koji je trajao do ljeta 2024., ali koji neće odraditi do kraja jer je PSG poslao ponudu od 50 milijuna eura i aktivirao klauzulu koja je vrijedila do 31. srpnja.

Sport piše kako je Dembele odbio novo produljenje ugovora, koje bi ga za Barcelonu vezalo do 2028. godine. "Izvori bliski predsjedniku Joanu Laporti sve što se događalo posljednjih dana opisuju kao obmanu Dembelea i njegovog predstavnika (Moussa Sissoko, op. a.)", navodi Sport, dodajući kako su svi Dembeleu poručili da ga jako cijene i da ga vide kao ključnog igrača kojeg ne žele prodati.

"Uvredljiva protuponuda"

Sissoko je za Dembelea navodno poslao protuponudu koja je bila "uvredljiva" za Barcelonu, a kojom je tražio više od 100 milijuna eura za novi petogodišnji ugovor iako mu je vodstvo katalonskog kluba već bilo ponudilo značajnu povišicu. "Ne možemo si to priuštiti. Ako netko sazna...", citira Sport svoj izvor iz kluba.

Predstavnici Barcelone "uznemireni su Dembeleovom nezahvalnošću", dok je trener Xavi razočaran. "Boli me ono što nam je Dembele napravio jer smo jako pazili na njega i brinuli se da je sretan ovdje. Zato me razočarao njegov odlazak u PSG. On zna da se ne možemo natjecati s njihovom ponudom i da smo ga morali pustiti", rekao je Xavi pa nastavio:

"PSG mu je dao fenomenalne uvjete o kojima mi ne možemo ni pomisliti, a Ousmane je prije toga pričao s Luisom Enriqueom i Nasserom Al Khelaifijem. Šteta... Smeta mi i što mi na moje pitanje 'Zašto odlaziš, pa učinili smo sve da budeš sretan ovdje?' nije iskreno odgovorio. Problem je i što nas je oslabio svojim odlaskom pa sada trebamo novo krilo."

Pročitajte više