transferi

Sport: Gotovo je. De Jong ne ide u United

Foto: EPA-EFE

FRENKIE DE JONG definitivno je odbio transfer u Manchester United, u ekskluzivnom tekstu piše katalonski list Sport. Nakon što je ranije danas objavio priču da De Jong želi ostati na Camp Nouu, kasnije večeras isti list objavio je detalje sastanka De Jongova menadžera s predstavnicima Manchester Uniteda.

"De Jongov agent Ali Dursun sastao se s ljudima iz Uniteda u jednom hotelu uz more u Barceloni i jasno im je poručio da prestanu slati ponude za njegova igrača jer on ne želi ići u Manchester. Englezi su se nadali da ih je Dursun na sastanak pozvao oko detalja finalizacije transfera i njegov odgovor ih je šokirao", piše Sport i nastavlja:

"Nizozemac nema nikakvu namjeru otići na Old Trafford jer mu se ne sviđa projekt toga kluba, čak ni nakon dovođenja njegova bivšeg trenera iz Ajaxa Erika ten Haga. Poruka Unitedu bila je jasna - De Jong ne želi u Manchester."

Prijete mu da neće moći na pripreme

De Jong bi najviše od svega želio ostati u Barceloni, u kojoj ima plaću od 14 milijuna eura po sezoni i ugovor do 2026. godine. No Barca za to ne želi ni čuti i čak je zaprijetila Nizozemcu da ga neće voditi na američku turneju. Barceloni je prodaja De Jonga ključna da može registrirati nove igrače i Joan Laporta je računao da je to praktički riješena stvar.

No sad je u klub u problemima jer drugoga kupca za De Jonga nema, a ako se ne riješi njegove plaće, neće moći ispoštovati La Ligin limit za budžet za plaće. Sport piše da će mu Barcelona intenzivno pokušavati naći novoga kupca.

Pročitajte više