Sport: Mnogi su sumnjali u Pepov potez s Gvardiolom. Neki i dalje sumnjaju

Foto: EPA

REAL MADRID i Manchester City u 21 sat na stadionu Santiago Bernabeu igraju prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Ovo je treća uzastopna sezona u kojoj se navedeni klubovi susreću u nokaut-fazi elitnog europskog natjecanja. Real je u sezoni 2021./2022. izbacio City u polufinalu ukupnim rezultatom 6:5, dok je prošle sezone City u istoj fazi uzvratio s ukupnih 5:1.

Katalonski medij Sport u najavi utakmice pisao je o hrvatskom braniču Jošku Gvardiolu (22), koji je upitan za susret s Realom nakon što je protekli vikend zbog ozljede morao izaći na poluvremenu utakmice s Crystal Palaceom (4:2). Trener Cityja Pep Guardiola potvrdio je da je Gvardiol doputovao u Madrid, ali nije siguran hoće li igrati.

Sport podsjeća da je Gvardiol u ljeto 2023. stigao u City iz RB Leipziga za 90 milijuna eura i time postao najskuplji branič u povijesti nogometa. "Nije mu bilo lako prilagoditi se na Etihadu, osobito zato što je prebačen na lijevi bok, gdje ga je Guardiola vidio od prvog trenutka", piše Sportov novinar Iker Lloveras.

"Mnogi su sumnjali u taj neočekivan Guardiolin potez, a neki i dalje sumnjaju"

"Mnogi su sumnjali u taj neočekivan Guardiolin potez, a neki i dalje sumnjaju, s obzirom na to da se Gvardiol u Njemačkoj promovirao kao lijevonogi centralni branič s trojicom ili četvoricom igrača u zadnjoj liniji. U obrani je kontinuirano bio siguran, što se nije promijenilo, ali jedva je ispoštovao napadačke zahtjeve u igri Cityja.

Dosad smo često gledali frustriranog Gvardiola kojem je nedostajalo ideja ili znanja u napadačkom aspektu. No, tijekom mjeseci je stekao samopouzdanje i popravio svoj činak kao lijevi bek - kako u obrani, tako i u napadu, svojem najvećem problemu. Guardiola je uspješno promijenio pozicije Johna Stonesa i Joaa Cancela, a sada je na redu Hrvat", nastavlja se u Sportovu tekstu.

Sport zaključuje da je Gvardiol sada "puno kompletniji nogometaš" i "neupitni lijevi bek", koji je odigrao 32 utakmice za City u svim natjecanjima. U konačnici, ističu da je iznimno važan za Guardiolinu momčad.

Pročitajte više