Sport: Modrić je pokazao da se ne slaže s Ancelottijem. Sad je shvatio svoju ulogu

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) bio je u početnom sastavu Real Madrida, koji je u 31. kolu španjolskog prvenstva pobijedio Mallorcu 1:0 pogotkom Aureliena Tchouaménija. Kapetan hrvatske reprezentacije igrao je do 86. minute, a prilikom izlaska dobio je pljesak suparničkih navijača. Španjolski novinar Alejandro Alcaraz u tekstu za Sport istaknuo je ovacije koje su "priznanje Modrićeva talenta i sjajnog nogometa".

"Hrvat rijetko razočara. Protiv Mallorce je nosio Real na leđima, vodio igru i pokazao kako igra na vrlo visokoj razini unatoč tome što ima 38 godina", stoji u tekstu Sporta, koji naglašava da Modrić želi ostati u Realu nakon što mu na kraju sezone istekne ugovor, a klub mu navodno planira ponuditi jednogodišnje produljenje suradnje.

"Real će poštovati Modrićevu odluku, ali ga neće čekati jer je cilj pronaći igrača sličnog profila"

Podsjetimo, Modrić je u ljeto 2023. imao brojne ponude, pa tako i one bogatih saudijskih kluba. Unatoč tome, potpisao je novi ugovor na jednu sezonu i ostao u Realu, s kojim je od 2012. do sada osvojio sve što je mogao i postao njegova legenda. Trener Carlo Ancelotti više ga ne vidi kao neupitnog člana početnih 11, zbog čega se mjesecima piše o Modrićevom nezadovoljstvu i želji za odlaskom.

"Modriću je bilo teško prihvatiti novu ulogu na početku sezone, kada je ostajao na klupi. Izgledao je kao da ima snage biti u početnoj postavi i pokazao je da se ne slaže s Ancelottijem. Ali kako je sezona prolazila i konkurencija bila sve veća, tek je sada shvatio svoju ulogu koju mora prihvatiti ako želi ostati još godinu dana.

K tome ima zanimljive ponude iz Sjedinjenih Američkih Država i arapskih zemalja, kao i vrhunskih europskih momčadi te klubova iz svoje zemlje. Modrić prima ponude, ali prioritet mu je ostati u bijelom dresu. Real će poštovati njegovu odluku, ali ga neće čekati jer je cilj pronaći igrača sličnog profila", zaključuje Sport.

Pročitajte više