TRANSFERI

Sport: Real je u Pariz poslao najboljeg čovjeka, Neymar stiže sljedeći tjedan

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID bi sljedećeg tjedna mogao predstaviti Neymara kao svoje senzacionalno pojačanje, piše španjolski list Sport.

Kraljevski klub je u Pariz poslao Junija Calafata, šefa međunarodnih poslova i bliskog suradnika Josea Angela Sancheza, kojemu je glavni cilj da se vrati s Neymarom. Calafat je čovjek koji je 2013. godine predložio Neymara Realu, a nakon što je taj transfer propao i Neymar završio u Barci, Calafat je posljednjih godina sredio transfere Viniciusa i Rodryga, za što je dobio goleme provizije.

Sport tvrdi da je to jasan znak da Real u tišini finišira Neymarov transfer koji je sad sve dalje od Barcelone. Najveći Realov adut u utrci s Barcelonom je činjenica da Madriđani imaju puno više novca na raspolaganju, a i njegovi igrači su PSG-u puno zanimljiviji dođe li do neke zamjene ili sličnih kombinacija.

Osim toga, PSG je odbio već nekoliko ponuda iz Barcelone, a stara je priča da Nasser Al-Khelaifi ne želi nikoga prodati Barci, s kojom je u očajnim odnosima već godinama. Barcelona je nekoliko sezona pokušavala u tajnosti nagovoriti Verrattija i još neke igrače da dođu na Camp Nou, a onda je PSG 2017. godine odgovorio aktivacijom Neymarove klauzule.

Barcelona je stjerana u kut jer je u velikim financijskim problemima. PSG joj je jasno poručio da od nje za Neymara traži isključivo novac i to barem onoliko koliko je Brazilca platio, a Barca može ponuditi najviše pola tog iznosa i nekog od svojih igrača pod račun. Barcelona se raspitivala i za opciju posudbe, što je Al-Khelaifi glatko odbio. 

I Barcelona je, piše Sport, u Pariz poslala svojeg glavnog igrača Andrea Curyja, no trenutačno je sve izvjesnije da će Neymar sljedećeg tjedna biti igrač Reala.

Pročitajte više