KOŠARKA

Neven Spahija vraća se u Španjolsku? Dopredsjednik KK Dinama pregovara s velikanom

Foto: Li Ziheng/Guliver

NAKON što je Žan Tabak postao prva trenerska žrtva u španjolskoj košarkaškoj ACB ligi, slavni crnogorski trener mogao bi postati druga, a zamijeniti bi ga trebao bivši hrvatski izbornik Neven Spahija.

Baskonia nakon 10 kola ACB lige s omjerom 4-6 drži tek 11. mjesto, španjolski mediji sve više spekuliraju o njegovu otkazu, a košarkaški portal Sportando objavio je, pozivajući se na svoje izvore, da klub već aktivno pregovara sa Spahijom kao mogućim nasljednikom.

"Ja nikada neću odustati, ali mislim da je moja momčad odustala. Večeras se nismo borili", rekao je Ivanović nakon nedavnog teškog poraza od Barcelone.

Ivanović je bio važan igrač u prva dva europska naslova splitske Jugoplastike, a završetak igračke i većinu trenerske karijere proveo je u Španjolskoj. Od 2019. traje njegov treći mandat na klupi baskijskog velikana, nekoć poznatog pod imenima Taugres i Tau Ceramica, a u sva tri je osvojio po jedan naslov prvaka.

Spahija je trenutačno dopredsjednik Dinama

Spahija je 2003. i 2005. vodio Hrvatsku na Eurobasketima, ali trenersku karijeru je gradio u inozemstvu, uz kratak povratak u Cibonu 2013. Osvajao je titule u Hrvatskoj, Sloveniji, Litvi, Izraelu, Španjolskoj i Turskoj, a četiri godine proveo je u NBA ligi kao pomoćni trener u Atlanti i Memphisu. Baskoniju je već vodio 2007./08., tada pod imenom Tau Ceramica, te u jedinoj sezoni osvojio naslov prvaka i superkup Španjolske.

Posljednji trenerski posao imao je prošle sezone u kineskim Shanghai Sharksima, a trenutačno mu je jedina košarkaška funkcija dopredsjednička u novom hrvatskom prvoligašu KK Dinamu, bivšem Rudešu.

Pročitajte više