POTRES U ZAGREBU

Sportaši i navijači iz cijele Hrvatske slali dirljive poruke: Drži se, Zagrebe!

Foto: Josip Regovic/PIXSELL / Screenshot: Facebook

ZAGREB je u nedjelju zatresao niz potresa, a prvi i najjači bio je u 6:23. Bio je snage 5,5 po Richteru, javlja EMSC. EMSC piše da je epicentar bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od deset kilometara.

Tijekom cijelog dana pratili smo reakcije nogometaša, navijača i sportskih kolektiva koji su se okupljali po Zagrebu ili iskazivali podršku na društvenim mrežama. 

Odmah nakon potresa Hajduk je poslao podršku Dinamu i Zagrebu, a i brojni naši sportaši su se na svojim društvenim mrežama oglasili fotografijama Zagreba i porukama podrške.

Prekrasan potez Boysa

Posebno oduševljenje javnosti izazvali su Bad Blue Boysi. Iskazali su se navijači Dinama jer su se okupili kako bi pomogli u saniranju šteta nastalih nakon potresa. 

U centru grada, koji je teško stradao u jutrošnjim podrhtavanjima tla, okupili su se i došli u pomoć vatrogascima i civilnoj zaštiti kojima su pomogli kod preseljenja Petrove bolnice. 

Podsjetimo, ispred Petrove bolnice nakon potresa izašle su rodilje s bebama. Vani je jutros bilo jako hladno, a majke s bebama su u spavaćicama i ogrtačima stajale ispred. I medicinske sestre držale su bebe u rukama.

Pored Bad Blue Boysa koji se ovih dana ističu izuzetnom humanošću iskazali su se i pripadnici zagrebačke Torcide, odani Hajdukovi navijači. Dalmatinski portal objavio je fotografije Torcide na djelu u radnim akcijama.

Šteta i na Maksimiru

Osim Petrove bolnice i brojnih drugih ustanova, oštećen je i stadion Maksimir.  Popucala su neka stakla na Sjeveru te dijelovi konstrukcije na istočnoj i zapadnoj tribini. Samo je na jednom dijelu kod pokretnih stepenica znakovima obilježeno da se ne ulazi.

Na podu su krhotine stakla, prozorski okvir je strgan, a dijelovi betona odlomljeni su ispod Zapada. Kako je sve izgledalo možete pogledati u videu iznad.

Rakitić i suigrači dogovorili pomoć 

Šibenski Funcuti poslali su poruku podrške Zagrebu, a neki njihovi pripadnici već su stigli u Zagreb kako bi pomogli u saniranju štete. Isto su napravili i pripadnici Torcide. 

Na kraju dana sve je zaključio Ivan Rakitić koji je u razgovoru za Barcelonin službeni YouTube kanal otkrio kako će on i reprezentativci poslati Zagrebu veliku pomoć. 

Ovako smo tijekom dana pratili reakcije sportaša na potres:

20:50 Na Instagramu su se javio i Marcelo Brozović.

20:10 Oglasio se i Šime Vrsaljko. 

20:00 Podršku Zagrebu poslao je i Alexis Pinturault. 

19:15 Podršku Zagrebu iskazala je i četverostruka Snježna kraljica Mikaela Shiffrin. 

"Zagreb je jedna od meni najdražih lokacija za skijanje u Svjetskom kupu, a sada ga je, dok je grad u karanteni zbog koronavirusa, zatresao i potres. Moje misli su uz građane Zagreba", napisala je Shiffrin. 

18:45 Luka Modrić oglasio se na svom Instagram profilu gdje je objavio fotografiju ruševina na ulicama Zagreba i napisao: "Drži se Zagrebe!"

18:00 Šibenski Funcuti poslali su poruku podrške Zagrebu, a neki njihovi pripadnici već su stigli u Zagreb kako bi pomogli u saniranju štete. Isto su napravili i pripadnici Torcide. 

17:30 Josip Brekalo oglasio se citatom iz Biblije. 

"Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba. No, prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas...", napisao je Brekalo citirajući evanđelje po Luki. 

16:45 Oglasila se i Blanka Vlašić.

16:40 Potres jačine 5,5 Richtera zatresao je hrvatsku prijestolnicu u 6:23, a grad je pretrpio niz oštećenja.  Među oštećenim građevinama je i Dinamov stadion Maksimir.

16:20 HNS je zahvalio svima na podršci Zagrebu. 

16:00 Podršku Zagrebu poslao je i naš rukometaš Filip Ivić. 

15:46 Na Instagramu se oglasio i Edin Džeko, koji je podijelio sliku žena iz Petrove. 

15:20 Oglasila su se i braća Sinković.

"Dva velika potresa pogodila su naš rodni grad Zagreb, kao da COVID-19 nije bio dovoljan. Mi smo na sigurnom, nadam se da ste i svi vi! Čuvajte se, ostanite jaki i slijedite upute. Zajedno smo u ovome i zajedno ćemo sve prebroditi", poručili su Sinkovići. 

14:00 Javljaju se i HNL klubovi - jedan od njih je NK Osijek.

13:20 Na svom Instagram profilu oglasio se i Mario Mandžukić.

12:47 Dejan Lovren također šalje podršku Zagrebu. 

12:40 Oglasio se i Hrvatski nogometni savez. Svi su uz Zagreb. 

12:30 Podršku je poslao i Andrej Kramarić. Pogledajte što je napadač hrvatske reprezentacije imao za reći.

12:20 Na svom Instagram profilu oglasio se i Bojan Bogdanović.

"Mnoge bure povrh njega. Prosu svijeta udes ljut, Al’ pod krilom našeg stijega, On stajaše tvrd i krut", napisao je Bojan Bogdanović. 

11:55 Podršku Zagrebu šalje i Željezničar. 

11:30 Oglasio se i Ivan Klasnić koji izražava podršku Zagrebu. 

11:05 Boysi pomažu preseliti Petrovu, više od tisuću ih je na terenu.

10:57 Gorica je također uz Zagreb. 

10:40 Podrška stiže i iz Osijeka. NK Osijek poručuje Zagrebu - Niste sami!

10:30 Bad Blue Boysi pomažu vojsci u preseljenju inkubatora iz Petrove bolnice. 

09:50 Iskazali su se i navijači Dinama koji su se okupili kako bi pomogli u saniranju šteta nastalih nakon potresa. 

09:15 Nakon Hajduka oglasio se i Dinamo. "Jutro nije dobro počelo, nadamo se da ste svi na sigurnom i dobro. Čuvajte se. Nema predaje."

09:00 Prvi se oglasio Hajduk koji je poruku podrške Zagrebu poslao putem Facebooka.

"Drži se, Zagrebe!" stoji u opisu fotografije na kojoj se vidi puknuti vrh zagrebačke katedrale.

08:45 Podršku je poslao i Hrvatski rukometni savez. 

08:00 Uz Zagreb je i naš košarkaš Mario Hezonja. 

Pročitajte više