Sports Network: Ljubičić je jedan od favorita US Opena

POSLJEDNJI Grand Slam sezone, koji se igra sljedeći tjedan, obilježit će velikan na zalasku Andre Agassi i Roger Federer, apsolutni vladar teniskog svijeta, koji u New York dolazi sa aureolom dvostrukog uzastopnog pobjednika turnira. Švicarac je na terenima Nacionalnog teniskog centra posljednji put poražen u četvrtom kolu 2003, kada ga je zaustavio Argentinac David Nalbandian.

"Kada turnir počne, sve oči će biti uprte u američku tenisku ikonu Andrea Agassija, koji će okončati karijeru na turniru kojeg je dva puta osvojio", podsjeća Sports Network. Agassi će završiti svoju karijeru na turniru na kojem je igrao 20 puta, a osim dvije titule, još četiri puta je igrao u finalu. Prošle godine je 36-godišnjeg Agassija, koji je do završnice došao nakon pobjeda u čak tri meča koja su se igrala do pet setova, u finalu zaustavio upravo nepobjedivi Federer.

Predviđanja su da Agassi, pritisnut godinama i problemima s leđima, neće "preživjeti" prvi tjedan i pobjednički završiti karijeru kao što je to napravio njegov veliki rival Pete Sampras 2002.

Federer dolazi po svoj deveti Grand Slam naslov, a samo pet tenisača u povijesti ima više naslova od njega. S obzirom na to kako dominira, Samprasovih rekordnih 14 titula osvojenih na najvećim turnirima ne čini se nedostižno.

Uz Nadala, Roddicka, Nalbandiana i Baghdatisa, među potencijalne izazivače neprikosnovenog Švicarca, SN je uvrstio i trećeg igrača svijeta, Ivana Ljubičića: "Svakako treba obratiti pažnju na trećeg nositelja, Hrvata Ljubičića, koji u prošlosti nije postizao dobre rezultate na Grand Slam turnirima, ali je ove godine došao do četvrtfinala Australian Opena i polufinala Roland Garrosa i postigao najbolje Grand Slam rezultate u karijeri."

Pročitajte više