Sportski direktor Lazija: Kad je Tudor došao, Alberto mi je rekao da želi otići

Foto: EPA

LAZIJEV sportski direktor Mariano Fabiani osvrnuo se na ispad Luisa Alberta, koji je poslije pobjede 4:1 nad Salernitanom zatražio da ga se pusti da napusti klub. Pritom je istaknuo da od Lazija neće imati nikakvih potraživanja. Jedan od najboljih igrača Lazija produžio je ugovor u listopadu prošle godine i obvezao se na ostanak do ljeta 2027. Dogovorio je plaću od 4 milijuna eura po sezoni.

"Takve se stvari u nogometu događaju, ali možda baš i nije bio prikladan trenutak za to reći. Kad je Igor Tudor imenovan trenerom, Luis Alberto mi je rekao da bi želio otići na kraju sezone. Rekli smo mu da završi sezonu do kraja na najbolji način, ali nismo mu ništa obećali. Nismo rekli da ćemo mu raskinuti ugovor", rekao je Fabiani.

"Dogovori se moraju poštivati, ali analizirat ćemo situaciju smireno. Ipak, ovo neće proći mirno u očima kluba. Nećemo se svađati, ali niti pristajati na kompromise. Ne znam što se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je produžio ugovor. Razgovarat ćemo", dodao je.

Ne želi ostati

Podsjetimo, jedan od najboljih Lazijevih igrača rekao je nakon pobjede:

"Zadnjih nekoliko tjedana je bilo teško za mene. Ne znam kakav će projekt biti ovdje, ali mogu reći da ja sigurno neću biti dio tog projekta iduće sezone. Već sam zamolio klub za raskid ugovora, ne želim uzeti više ni eura od Lazija. Mislim da je jedino ispravno da se maknem u stranu. Ovaj klub mi je dao jako puno, ali vrijeme je da se maknem i prepustim mjesto drugima."

Pročitajte više