HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Vedran Zrnić: Horvat je Nexe podigao na viši nivo. Svi su sretni jer će biti izbornik

Foto: Screenshot Instagram Vedran Zrnić

TRENER Nexea Hrvoje Horvat je u četvrtak rano poslijepodne predstavljen kao novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Iz Saveza su izdali kratko priopćenje s Horvatovom izjavom, dok su iz Nexea bili malo konkretniji. Za Index je odlazak trenera iz redova hrvatskog viceprvaka komentirao proslavljeni hrvatski rukometaš, a danas sportski direktor Nexea Vedran Zrnić.

Za početak, Vaš komentar na imenovanje Hrvoja Horvata za novog hrvatskog izbornika?

Mi smo sretni što je naš trener postao izbornik rukometne reprezentacije. On je kod nas četiri i pol godine, napravio je velike stvari za naš klub, podignuo nas je na jedan prepoznatljiv nivo. On je novi vjetar u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji i mi mu kao klub želimo puno sreće i da napravi velike rezultate, koje naša reprezentacija zaslužuje.

Hoće li Horvat ostati trener Nexea ili s njim raskidate ugovor i tražite novog čovjeka?

Hrvatski rukometni savez je zahtijevao da trener Horvat bude profesionalac u Savezu. To znači da ćemo mi morati pronaći novog trenera. On će danas biti na klupi protiv PPD Zagreba, poslije utakmice imamo sastanak s predsjednikom kluba na kojem ćemo se pozdraviti i onda će Nexe vidjeti što će dalje.

S obzirom na to da ste s Horvatom surađivali kao igrač i sada kao sportski direktor, kakav je dojam ostavio na Vas?

On je jedan od trenera iz novog vala hrvatskog rukometa. Tako studioznih i s malo godina, koliko ima Horvat, nema mnogo u hrvatskom rukometu. Današnji tip trenera mora biti moderan kao što on jest. Veliki je psiholog, što je za današnje generacije jako bitno. Vjerujem da će se u reprezentaciji i budućim klubovima dobro snaći i da će postići dobre rezultate. U Nexeu su mu uvijek otvorena vrata. Proveli smo lijepe zajedničke trenutke i želim svu sreću njemu i obitelji u daljnjoj karijeri.

U medijima se spominjalo mnogo kandidata za hrvatskog izbornika. Na kraju je izabran Horvat koji je do sada bio pomoćnik Line Červara. Smatrate li njegovo imenovanje logičnim potezom s obzirom na to da reprezentaciji za nešto više od mjesec dana slijede olimpijske kvalifikacije?

Pričalo se da je potreban netko iznutra, tko poznaje situaciju i što se sve događalo. Jest da je uzeo vrući krumpir u ruke, ali on je fajter i to je normalni slijedi za čovjeka koji želi uspjeti u rukometu i kojemu je to život, a Cvebi jest. On je preuzeo odgovornost u kojoj ima veliki pritisak javnosti i našeg sporta. Pokazalo se da ima kapacitet za donošenje pravih odluka.

Kakav je osjećaj u klubu ostavio iznenadni Horvatov odlazak s klupe?

Žao nam je što napušta Nexe jer smo imali velike planove i klub se diže na svim nivoima. Ipak, i predsjednik Ergović je zadovoljan što Horvat odlazi u reprezentaciju. Jest da mu je žao što nije više naš trener, ali svi klubovi moraju biti na raspolaganju uspjehu naše reprezentacije jer ona podiže hrvatski klupski rukomet.

U posljednje četiri i pol godine Horvat je od Nexea napravio respektabilan europski klub koji je 2018. igrao četvrtfinale EHF kupa. Iako nije osvojio domaći trofej, možemo reći da je klub odveo na višu razinu. Slažete li se?

Podigao je Nexe na viši nivo. Respektabilan smo klub na europskoj razini iz jednog malog mjesta. Mislim da je naš klub prije svega prepoznatljiv po treneru, predsjedniku i dobroj firmi koja stoji iza nas. Rad kluba je poznat i imamo dobar položaj u europskom rukometu, nitko ne može sa sigurnošću reći da dolazi u Nexe i da će pobijediti. Svi u klubu ćemo pokušati dovesti trenera kojemu će Horvat biti mentor u određenom periodu, da klub nastavi njegovim stopama.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više