HNL

Sportski direktor Rijeke kažnjen zbog komentiranja suđenja

Foto: Sportfoto/Guliver

DISCIPLINSKI sudac HT Prve lige Alan Klakočer kaznio je sportskog direktora Rijeke Roberta Palikuću novčanim iznosom od tisuću kuna zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.

Sportski direktor Rijeke kažnjen je temeljem članka 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a po prijavi Brune Marića, predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a, koji je ocijenio da je sportski direktor Rijeke uvredljivim i podcjenjivačkim izjavama obezvrijedio sudačku organizaciju, suce utakmice, a samim time i Hrvatski nogometni savez kao instituciju.

Palikuća se tada osvrnuo na poništeni gol Vučkića u završnici 9. kola HNL-a, u kojem je Rijeka odigrala 2:2 s Hrvatskim dragovoljcem.

"Ne volim kritizirati suce, u prvom redu smo sami krivi što nismo uzeli sva tri boda. Drugi put ove sezone nas je oštetio VAR. Prvi put je to bilo u Osijeku. Nakon Osijeka je bila javna isprika da je linija bila krivo povučena, a to je poluistina. Govorili su da je linija bila povučena zbog Obregona, koji je i ovako i onako bio u zaleđu, a nije bilo priča o Muriću. Nitko to nije spominjao. U Kranjčevićevoj nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice što je bilo i nisam dobio nikakvu izjavu. Ovo s VAR-om je neka vrsta komedije, premalo je kamera, premalo se vidi, a donose se odluke. Meni se čini da se odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Greške su dio nogometa, to je sve ljudski, ali HNL ne smije ostavljati ovakav dojam", rekao je tada Palikuća za Radio Rijeku.

Pročitajte više