rijeka - dinamo 0:5

Sportski direktor Rijeke: Možda igračima treba psihoterapeut?

Foto: nk-rijeka.hr

DINAMO je razbio Rijeku 5:0 u derbiju 15. kola Prve HNL i tako iskalio sav bijes od remija sa Šahtarom (3:3) ranije u tjednu u Ligi prvaka.

Hrvatski prvak sve je riješio u prvom poluvremenu u kojem je zabio četiri gola u 12 minuta.

Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, gostovao je u emisiji Radija Rijeke Pod stijenama Kantride u kojoj se osvrnuo na težak i bolan poraz njegove momčadi od Modrih.

Što se dogodilo protiv Dinama?

Mogu govoriti kao gledatelj s tribina, ne bih ulazio u stručne stvari, taktike i pojedinačne udjele. Očito je da nas je Dinamo nadigrao na svaki način. Taktički i igrački i da smo zasluženo izgubili. Poraz je težak, nismo se dobro suprotstavili tako snažnom Dinamu.

Je li trener Rožman postavio preofenzivnu Rijeku?

Svaki trener ima svoj način na koji priprema ekipu za utakmicu. Tijekom prijašnjih utakmicama svi su se žalili da igramo predefenzivno protiv Dinama. Evo, sada je preofenzivno. Tako ljudi to promatraju, navijači i mi svi ostali. Stvar je na treneru koji mora dovesti ekipu u situaciju da se može suprotstaviti svakome.

Dojam je da je kod Bišćana cilj uvijek opravdao sredstvo.

Tako je. I nije se bilo zadovoljno načinom na koji je Rijeka igrala tada, ali smo svi bili zadovoljni s rezultatom. Mislim, ja sam bio jako zadovoljan, ali takve su bile kritike navijača i recimo medija.

Prije dvije godine pod Matjažom Kekom Rijeka je imala četiri poraza u nizu, sad su prošla čak tri mjeseca od domaće pobjede. Imaju li igrači strah od Rujevice?

Posljednjih godina kriza nam počinje nakon ispadanja iz Europe. Nakon toga lošije igramo i osvajamo manje bodova te ekipa ulazi u letargiju i treba nam vremena da počnemo opet igrati kako treba.

Mislite li da će trener Rožman uspjeti pohvatati konce?

Prošlo je dosta vremena od ispadanja iz Europe i vrijeme je da ekipa počne igrati kako treba. Rožman je mlad, ali ima dovoljno iskustva i trebao bi ekipu spremiti da kriza prođe.

Vremena za posložiti momčad je imao, ali po onome što smo vidjeli protiv Dinama nije mu uspjelo.

Došao je u vrlo delikatnoj situaciji i svakom treneru bi trebalo puno da pohvata konce. Nenadano je otišao trener kojega su svi smatrali dobrim i smatrali su da ne treba otići. Ne mislim da je mjesec i pol dana veliki period za trenera.

Treneri obično donose pozitivan šok svojim dolaskom?

Pozitivan šok dolazi kada ima lošiji period, međutim Rožman je došao kada je Rijeka pobijedila u Puli i bila u vrhu. Nije to bilo tako loše.

Trener Rožman je najavio da će povući neke poteze nakon poraza od Dinama. Jeste li sinoć sjeli i razgovarali o tome?

Sjeli smo i razgovarali o svemu, međutim kako smo svi bili pod utjecajem bolnog poraza kojemu se nismo nadali nismo željeli donositi ishitrene odluke. Danas ćemo sjesti i vidjeti kako dalje.

Miniraju li igrači trenera Rožmana?

Ne slažem se s tim miniranjem ili bušenjem. Ne mislim da se to događa s namjerom, odnosno da igrači miniraju trenera. Stvori se takvo stanje u ekipi nakon kojega se misli da igrači bojkotiraju ili miniraju što se iz mojega iskustva rijetko događa. To nije slučaj kod nas.

Treba li možda ekipi angažirati psihoterapeuta?

Pa, da. To je vječno pitanje kada stvari u jednoj momčadi krenu na lošije. Onda se smatra da treba angažirati i psihoterapeuta. Možemo o tome razmišljati. Praksa pokazuje u današnjem nogometu da su treneri više psihoterapeuti nego što moraju voditi ekipu. Mi ćemo nakon današnjeg razgovora razmotriti trebamo li nekoga i angažirati.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više