HNL

Sportski direktor Rijeke: Nekad morate biti spremni primiti šamar

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

OD ove sezone sportski direktor Rijeke je Robert Palikuća. Na Rujevicu je stigao iz Njemačke i odmah počeo raditi dobar posao. Rijeka je trenutno u borbi za oba trofeja, a danas od 18 sati igra protiv Osijeka u polufinalu Kupa na svom terenu. Palikuća je u razgovoru za Novu TV govorio o ciljevima kluba, ali i ostalim temama. Tvrdi da je Rijeka već ostvarila svoje ciljeve ove sezone.

"Manje-više je rekao da želimo i dalje iskoračivati, ništa se ne mijenja u strategiji kluba u odnosu na ono kako je Rijeka funkcionirala proteklih godina. Ciljevi su izboriti Europu i biti sami se održavati na životu s transferima i minimalnim primanjima koje imamo."

O tome kako je složio ovogodišnju momčad kaže: "Nisam ja to sve sam odradio, mi radimo ovdje u timu, sportski menadžment i uprava zajedno. Isfiltriramo na bazi matematike koji su igrači za nas dostupni, shodno tome kakav nogomet želimo igrati, a onda idemo u skauting. Imamo širok popis igrača, ali to ne znači da će svi ti igrači htjeti doći u Rijeku. Nekad morate biti spremni primiti šamar, da će vam igrači reći da se ne vide u Rijeci, da ne žele tu doći. Nekad će ih 10 odbiti doći pa će pristati onaj koji je bio 11. na popisu."

Pročitajte više