Šprajcer je Širiću prvu ligu platio 25 tisuća eura, a za 15 tisuća eura godišnje je birao suce!

NEVEN ŠPRAJCER je u proširenoj istrazi USKOK-a protiv njega i Željka Širića, obnašatelja niza funkcija u vrhu sudačke organizacije, osumnjičen da mu je kao tajnik Karlovca, platio 25 tisuća eura za plasman u najviši rang natjecanja, a od tada 15 tisuća eura po sezoni za "pošteno suđenje" i suce koje Šprajcer odabere za utakmice Karlovca.

Podsjećamo, Index je prvi donio svjedočanstvo o tome kako je Karlovac došao do prve lige.

Šprajcer prije tjedan dana za Index: Režiraju mi protivnici

Šprajcer nakon uhićenja: Nisam kriv!

USKOK je donio nalog o provođenju i proširenju istrage protiv Širića i Šprajcera zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Tri godine trajala je plodna suradnja Širića i Šprajcera


Osnovano se sumnja da su se, od 2007. do listopada 2010. godine, prvookrivljeni Širić, član Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza te tijekom sezona 2007./2008. i 2008./2009. povjerenik za suđenje Prve nogometne lige, završnice kupa i mladeži, a tijekom sezone 2009./2010. član Komisije za određivanje sudaca za prvoligaške, drugoligaške i utakmice završnice kupa, i trećeookrivljeni Šprajcer, tajnik Karlovca, dogovorili da će prvookrivljenik osigurati da Karlovcu sude suci koji su mu naklonjeni i koji će suditi u njegovu korist.

Osim toga su se dogovorili da će Šprajcer Širiću isplaćivati 25 tisuća eura po sezoni, ako Karlovac na kraju sezone bude prvak i prijeđe u viši rang natjecanja.

Nemaju novaca za igrače, imaju za suce: Karlovac je plaćao da može birati suce koji će mu "pošteno suditi":

Nakon što je Karlovac u sezoni 2009./2010. ušao u prvu ligu, dogovorili su se da će Šprajcer Širiću po sezoni, u više rata, isplaćivati 15 tisuća eura, a Širić će zauzvrat klubu osigurati pošteno suđenje kao i suce na pojedinim utakmicama koje odabere Karlovac. Šprajcer je u navedenom razdoblju Širiću predavao dogovorene novčane iznose.

USKOK traži istražni zatvor za Šprajcera

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trećeokrivljenika Šprajcera. Jučer nam je Branko Laljak, predsjednik Udruge Prve HNL, potvrdio da će dati ostavku ukoliko se pokaže da je njegov suradnik kriv.

Pročitajte više