Sprdačina u afričkoj reprezentaciji stigla na naplatu. Suspendirana 62 igrača

Foto: Profimedia

KAMERUNSKI nogometni savez suspendirao je 62 svoja igrača zbog laganja o svojoj dobi. Na širokom popisu igrača nalazi se i Nathan Douala, donedavno anonimni nogometaš, koji je globalni hit postao nakon što je nastupio na nedavnom Afričkom kupu nacija. Navodno je 17-godišnjak.

Njegova točna dob i dalje je nepoznata široj javnosti, no svi koji su vidjeli fotografiju tog igrača bili su uvjereni da su tinejdžerske godine daleko iza njega. Danas je jedan od više od 60 nogometaša na popisu Kamerunskog nogometnog saveza koji su pod suspenzijom.

Svi suspendirani nogometaši trenutačno su članovi tamošnjih klubova i zbog kazne neće smjeti nastupati u završnici kamerunskog prvenstva. Najviše igrača s lažiranim godinama ima klub Sports Academy, njih čak trinaestorica, dok su suspendirana po sedmorica igrača iz Victorije United i AS Fortune

Opet ista stvar

Krivo navođenje godine rođenja nije novost među afričkim nogometašima, a Kamerun se i treću godinu zaredom nalazi u istom skandalu.

Godine 2022. Samuel Eto'o, proslavljeni napadač koji je danas predsjednik Saveza, zatražio je od 44 igrača iz osam klubova da dokažu kad su rođeni, ali da su oni uistinu i ljudi za koje se predstavljaju. Samo šest mjeseci kasnije, u siječnju 2023. čak 21 igrač kamerunske U-17 reprezentacije diskvalificiran je zbog iste stvari.

Pročitajte više