SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Šprem: Nismo ni znali koliko smo jaki. Sada znamo! Sami sebe smo šokirali

Foto: RTL

GORAN ŠPREM, zlatni hrvatski rukometaš s medaljama iz Portugala i Atene, u komentaru pobjede hrvatske reprezentacije na SP-u u Münchenu, 31:27 protiv Islanda, istaknuo je dvije ključne stvari: sjajno postavljenu igru za Luku Stepančića i obranu koju je u posljednjih deset minuta predvodio kapetan Domagoj Duvnjak. Utakmica Hrvatske i Islanda bila je gušt za gledanje, prepuna preokreta i emocija koje su emitirali hrvatski navijači na tribinama olimpijske dvorane. 

"Ovo je izuzetno važna pobjeda, riješili smo se velikog tereta. Bilo je crnih rupa, ali kada na kraju ovako pobijediš, to je odlično. Island je snažna ekipa, siguran sam da će u idućoj utakmici namučiti i Španjolsku", rekao je Šprem.

"Veliko je olakšanje pobijediti u prvoj utakmici jakog protivnika. Uz fantastičnog Luku Stepančića, moram pohvaliti Domagoja Duvnjaka koji je odigrao fenomenalnu obranu na kraju utakmice. U devet minuta primili smo jedan gol, Dule je ukrao dvije lopte, a nadovezao se Šego na golu s dvije važne obrane. To je završetak kakav smo priželjkivali nakon drame i utakmice s ovoliko preokreta. Uoči turnira nismo znali gdje smo, nismo znali koliko smo jaki, a sada s puno više očekivanja idemo dalje."

Luka Stepančić zabio je osam pogodaka, bio je najbolji igrač na terenu.

"Stepančić je bio na 80 posto uspješnosti šuta, trebamo raditi više križanja za njega. Večeras je bio fenomenalan, to od njega i očekujemo. Pokazao je svu raskoš talenta, volio bih da tako nastavi, mnogo nam znače njegovi golovi preko zone. Kao da smo i sami sebe šokirali, žao mi je da Stepančića i njegove mogućnosti ne koristimo još više. Danas je odigrao na nivou koji od njega uvijek očekujem", zaključio je Šprem. 

:

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više