Rukomet

Šprem Vujovića nazvao nulom od trenera. Evo što je za Index rekao Vujović

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BIVŠI hrvatski rukometni reprezentativac, olimpijski i svjetski prvak Goran Šprem iznenadio je izjavama o Veselinu Vujoviću, nekad velikom igraču i bivšem treneru hrvatskog prvaka PPD Zagreb. 

Šprem je upitan da komentira Veselina Vujovića kao mogućeg nasljednika Line Červara na izborničkoj poziciji Hrvatske kazao kako je riječ o potpunom marginalcu.

Vujoviću ništa nije jasno 

U razgovoru za Podcast Inkubator Šprem je nazvao Vujovića "marginalnim likom u hrvatskom rukometu" te je kazao da su njegove trenerske kvalitete jednake nuli. Vujovića smo nazvali za komentar Špremove izjave koju je danas vidio i u srpskim medijima.

"Ne znam što je razlog da čovjek da takvu izjavu. Ja Gorana Šprema znam kao jednog sjajnog igrača koji je sudjelovao u povijesnim rezultatima hrvatske reprezentacije i kao jednog simpatičnog komentatora koji je znao zanimljivo komentirati nastupe reprezentacije ili događanja na svjetskoj sceni. Ja sam se s njim sreo jednom ili dva puta u životu i tada smo se pozdravili s 'dobar dan'. Niti znam kakav je čovjek niti bih se usudio kazati kakav je čovjek. Ne znam kako možete donijeti jednu takvu ocjenu, reći jednu takvu stvar za osobu koju ne poznajete", rekao je Vujović pa detaljnije opisao cijelu situaciju.

"Znate kako kažu kod nas u Crnoj Gori. Da biste upoznali osobu, morate s njom pojesti vreću soli, jer se ona u stara vremena jela godinama. Reći ovako za nekoga da je marginalan je malo pregrubo. Ne znam razloge. Ja za njega ne mogu reći ništa loše, a on ako misli da sam ja loš čovjek, to je njegovo mišljenje i on na njega ima pravo. Iskreno ne znam zašto je to rekao, a mislim da bi trebao biti dovoljno pametan da zna kako pljujući druge ne postaješ veći. Nije mi svejedno što sam to pročitao. Krivo mi je što je ta izjava izašla u javnost."

Vujović je u dva navrata sjedio na klupi PPD Zagreba, a vodio je i reprezentacije Makedonije te Slovenije. U Hrvatskoj je uvijek bio dobro prihvaćen u medijima i javnosti, čega je i sam svjestan.

"Iz Hrvatske uvijek sa sobom nosim dobre dojmove. Nikad nisam imao ni najmanji problem. Nikad i ničim nisam uvrijedio hrvatski narod ili bilo koji drugi narod na Balkanu, trudio sam se kao trener i osoba da dajem svoj maksimum. To je prihvatila i publika i čini mi se da ima puno više onih koji me cijene i vole nego onih koji me ne vole, ali uvijek će biti netko tko me ne voli. Vjerojatno je Goran jedan od tih", priznao je Vujović pa zaključio temu:

"Meni je važno da nijedan od mojih bivših igrača nije dao takvu izjavu. To bi mi baš bilo bolno. U ovakvoj situaciji nitko se te izjave sutra više neće ni sjećati, kao ni mojih demantija."

"Bilo bi sjajno kada bi se Červar od klupe reprezentacije oprostio medaljom"

Poznato je kako će Lini Červaru ova godina biti posljednja na klupi hrvatske rukometne reprezentacije. Ako se plasira na Olimpijske igre, turnir u Tokiju će mu biti posljednji, a njegov mogući nasljednik je i bio povod Špremove izjave. Vujovića smo upitali vidi li se u budućnosti kao hrvatski izbornik.

"Kada god su se spominjale smjene izbornika u Hrvatskoj, ja sam uvijek imao puno podrške u online glasovanjima. Ipak, siguran sam da će proći još puno vremena da stranac sjedne na klupu hrvatske rukometne reprezentacije. Lino Červar je svojim povratkom opravdao povjerenje i ono što je on kao trener napravio za hrvatski rukomet. Bilo bi sjajno kada bi se on oprostio medaljom na Svjetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama", rekao je Vujović pa objasnio što za njega znači uloga hrvatskog izbornika.

"Pozicija hrvatskog izbornika je jako komplicirana i jako zahtjevna. Biti izbornik u zemlji koja je bila svjetski i olimpijski pobjednik i u zemlji gdje postoji puno uglednih bivših reprezentativaca i odličnih trenera je izazov i teška pozicija. Ako me Hrvatski rukometni savez jednog dana kontaktira, razgovarat ćemo", zaključio je Vujović uz opasku kako mu je uvijek drago kada ga nazove netko iz Hrvatske.

Pročitajte više