Sprema se festa u Dubrovniku, Jug kući donosi trofej nakon 2177 dana

Foto: Hina

VATERPOLISTI dubrovačkog Juga pobijedili su u nedelju u bazenu na Višnjiku u finalu hrvatskog Kupa momčad riječkog Primorja 10:8 (3-3, 1-0, 2-1, 4-4) i po deseti put osvojili naslov pobjednika Kupa, a prvi nakon šest godina. Gledali smo sjajnu i borbenu utakmicu, punu preokreta i pravih vaterpolsih akcija. 

Na trofej su Jugaši čekali čak 2177 dana, stoga su dostojno i proslavili.

Pobjedom nad aktualnim prvakom Hrvatske i prošlogodišnjim osvajačem Kupa odabranici Vjekoslava Kobešćaka prekinuli su pobjedonosni niz riječkih vaterpolista koji su posljednje tri godine suvereno osvajali Kup. Ukupno imaju četiri kup-naslova. 

Minutu i 30 sekundi do kraja, kod vodstva Juga 8:7 Primorje propušta idealnu priogodu za izjednačenje. Isključeni Petar Muslim nije po pravilu napustio igralište, pa je protiv riječke momčadi dosuđen i peterac kojeg je u vodsto od 9:7 pretvorio najefikasniji igrač uzakmice Brazilac Filipe Perrone. Do kraja utakmice golove su još postigli Lončar za Jug i Radu za Primorje, no to nije moglo promijeniti situaciju u bazenu.

Riječani nisu imali igrača za preokret 

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su uz sjajnog Peronea i prvi centar brazilske reprezentacije Josip Vrljić, te vratar Maro Bijač koji je skupio 10 obrana. Ništa slabiji nije bio ni vratar Primorja Frano Vićan koji je imao samo obranu manje, ali Riječani nisu imali igrača koji bi donio preokret jer je Radu svoja dva pogotka postigao u posljednjoj četvrtini.

"Odigrali smo junački, ne stajemo na ovome"

Jugaši su trofej zagrlili uz puno emocija, a u bazenu su otvorili i šampanjac. 

"U jako teškoj utakmici osvojli smo ovaj trofej i zaista se nadam da nećemo stati na njemu", izjavio je trener pobjedničke ekipe Vjeko Kobešćak.

Potsjetimo, do finala dubrovački Jug CO stigao je uvjerljivo pobijedivši momčad splitski Jadran, dok je Primorje u polufinalnom susretu nadjačalo Mornar Brodospas.

"Čestitam Jugu na pobjedi. Moji igrači dali su sve od sebe, borili se kao lavovi no nismo uspjeli. Idemo dalje, sezona je duga i nadam se da ćemo obraniti neki trofej", komentirao je Ivan Asić, trener Primorja. 

Najkorisnijim igračem finalnog turnira Kupa Hrvatske proglašen je Felipe Perrone, igrač Juga

"Odigrali smo junački. Nakon šest godina smo uspjeli vratit pehar osvajača Kupa u Dubrovnik i iznimno sam ponosan. Čestitam svim u klubu", rekao je nakon slavlja iskusni Pavo Marković.

"Bilo je tvrdo i neizvjesno do kraja, kao što smo i očekivali. Na kraju smo se uspjeli "napet' i pokazati da imamo snagu za osvajanje trofeja. Uvjeren sam da nam ovo neće biti jedini", kazao je Marko Ivanković.

Susret je odigran u bazenu na Višnjiku, a sudili su pred 800 gledatelja Prančić iz Splita i Štampalija iz Šibenika.

JUG CO: Biač (10 obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Garcia, Marković, Ivanković, Bautović, Perrone 5 (1), Benić, Obradović, Popadić, Vrljić 3.

PRIMORJE EB: Vićan (9 obrana) Burić , Radu 2 , Krapić, Peroš, Vukičević , Muslim 2, Petrović , Dedović 1, Echenricqe 1, Vrlić, Bošković, Šetkaq 2, Jelovina, Buljubašić.

 

Pročitajte više