IZ GRAZA UŽIVO TIJEKOM DANA

Sprema se ludnica u Grazu. Hrvati i Srbi dominirat će na tribinama

Foto: HRS, Pixsell, Index

HRVATSKI rukometaši u četvrtak (20:30) protiv Crne Gore u Austriji igraju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Izabranici Line Červara grupnu fazu otvaraju u Grazu, s 300 tisuća stanovnika drugom najvećem austrijskom gradu.

Turnir se igra u dvorani Stadthalle, čiji je kapacitet 5200 mjesta. Sve tribine su montažne i narednih će dana biti ispunjene hrvatskim navijačima. Rukometaši će imati veliku potporu u Grazu, svega 180 kilometara udaljenom od Zagreba. Protiv Crne Gore i Bjelorusije očekuje se dvorana puna hrvatskih navijača, dok će ih nešto manje biti u ponedjeljak na utakmici protiv Srbije u 3. kolu zbog velikog interesa srpskih navijača koji žive u Austriji.

Najveći dio hrvatskih navijača dolazi iz Zagreba. Graz je od glavnog hrvatskog grada udaljen tri ugodna sata vožnje automobilom. Rukometaši računaju na domaćinsku atmosferu, kakvu su Duvnjak, Cindrić i ekipa uostalom imali i na posljednja dva europska prvenstva, u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Igrači opušteni unatoč svim problemima 

Davno Červar nije na turnir poveo ovako opuštenu grupu. Bez obzira na velik broj ozljeda i odlazak Manuela Štrleka iz reprezentacije, koji je bio dominantna tema, rukometaši održavaju izvrsnu atmosferu i najavljuju velike rezultate. Červar ih u tome smiruje i poručuje kako mu iskustvo ne dopušta da govori o zlatu, no njegovi igrači ističu baš to kao razlog svog optimizma. Iskusniji za nekoliko jakih turnira, gledaju prema finalu i medalji koja donosi skraćeni, direktan put na Olimpijske Igre u Tokio.

Evo izjava hrvatskih reprezentativaca iz Graza, gdje ćemo danas pratiti atmosferu uoči utakmice. U 11 sati javljamo se uživo s treninga Hrvatske u Grazu, na dan prve utakmice na Euru. 

Pročitajte više