Sramota o kojoj bruji teniski svijet: "Dosta je bilo, ovom čovjeku treba zabraniti igrati tenis"

Foto: Guliver Image/Getty Images

AUSTRALSKI tenisač Bernard Tomić u samo nekoliko dana svojim nesportskim ponašanjem razbjesnio je teniske fanove širom svijeta koji na društvenim mrežama traže da ga se doživotno izbaci iz tenisa.
 
Prije nekoliko dana Tomić je u 1. kolu Delray Beacha izgubio od Belgijca Stevea Darcisa 6:3, 1:6, 4:6. Nakon dobrog prvog seta, u drugom se istaknuo sramotnim ponašanjem koje je već pokazivao na najvećim svjetskim turnirima. Sredinom drugog seta počeo je tankirati, ispuštao je poene kod gotovo svake malo bolje lopte Darcisa i tako prihvatio poraz i prije kraja meča.
 
Novi skandal o kojem bruji teniski svijet dogodio se u Acapulcu, na Mexican Openu. Australac je predao meč prvog kola Donaldu Youngu nakon što je izgubio prvi set. Razlog predaje bila je ''nepodnošljiva vrućina''. Temperatura na terenu u trenutku predaje meča iznosila je 27 stupnjeva, što je gotovo pa savršena temperatura za igru, a pogotovo za igrača koji dolazi iz Australije.
 
Da Tomićev bezobrazluk bude veći, samo nekoliko sati kasnije odigrao je meč parova s partnerom Lorenzijem.
 
Nakon skandaloznog poteza australskog tenisača, na društvenim mrežama javili su se mnogi ljubitelji tenisa koji traže da ga se izbaci iz tog sporta. Posebno su ljuti bili navijači iz Australije koji kažu da Tomić sramoti njihovu zemlju.
 
Zbog takvog ponašanja već ga godinama prati loš glas, a imao je i problema sa zakonom, izbačen je iz Davis Cup reprezentacije zbog kritiziranja teniskog saveza, bježao je policiji i na najvećim teniskim natjecanjima svađao se sa sucima i navijačima. Tomić je 32. igrač svijeta.
 

Pročitajte više