SRAMOTA U VEGASU Golovkin razbio Alvareza pa ga suci neviđeno pokrali

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČAK SU i meksički navijači, kojih je u T-Mobile Areni u Las Vegasu bilo u velikoj većini, zviždali nakon što je objavljeno da je meč za titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji između Genadija "GGG" Golovkina (37-0-1) i Saula "Canela" Alvareza (49-1-2) proglašen neodlučenim. Jedan od najiščekivanijih mečeva u novijoj povijesti, osim onoga Mayweathera i McGregora, tako se iz spektakla pretvorio u neviđenu farsu.

Neposredno prije meča kladionice su smanjile koeficijent na remi s 30 na 15, a da je nešto sumnjivo, vidjelo se na kraju meča. Golovkin, koji je ovim rezultatom zadržao titule po WBA, WBC i IBF verzijama, dominirao je gotovo cijeli meč i pravo je čudo da je Canelo na nogama dočekao kraj 12. runde.

Meksikanac je dobro otvorio meč u prve tri runde i, nošen gromoglasnom podrškom, uspio je uzdrmati briljantnog Kazahstanca, no osim toga nije uspio napraviti ništa više, a sigurno nije dobio deset rundi kako je to vidjela sutkinja Adelaide Byrd. Upravo je njezina kartica izazvala šok i nevjericu među svima, pa i laicima, budući da je svakome tko je u životu pogledao jedan boksački meč bilo jasno da je Golovkin premoćno pobijedio.

Da nešto nije u redu sa sucima, vidjelo se i kod kartica preostala dva djelitelja (ne)pravde. Dave Moretti je borbu bodova 115:113 presudio u korist Golovkina, iako ni to nema veze s vezom, budući da je Kazahstanac premoćno pobijedio po svim kriterijima. Cirkusu se pridružio sudac Don Trella, koji je borbu bodovao 114:114, što tek nema smisla, a nezasluženi remi Alvarezu je osigurala Byrd koja je presudila nevjerojatnih 118:110 u njegovu korist.

"Stiskao sam ga svaku rundu. Dobro je da i dalje držim sve pojaseve, još sam prvak, ali naravno da želim revanš", rekao je Golovkin koji je dočekan ovacijama publike.

Meksikanci znaju boks, a sigurno ga znaju bolje od sudačke trojke pa su svojeg miljenika izviždali dok je pokušavao opravdati rezultat.

"Osvojio sam sedam ili osam rundi. Barem triput sam ga uzdrmao i osjećam se frustrirano zbog ovog remija. Ako želi revanš, dobit će ga", rekao je Alvarez.

Tako je jedna sudačka oznaka potpuno u sjenu bacila fantastičan meč, koji je opravdao sva očekivanja. Vrhunskih 12 rundi boksa koje bi i malo dijete presudilo drukčije.

Pročitajte više