Srbi na Hrvatsku bez kičme: Stanković i Vidić se oprostili nakon potopa u Sloveniji



KAPETAN Srbije Dejan Stanković je nakon poraza (0:1) od Slovenije u Mariboru, kojim su Srbi ostali bez očekivanih dodatnih kvalifikacija, izjavio da mu je to bila zadnja službena utakmica za Srbiju.

Stanković (33) je protiv Slovenije odigrao 102. utakmicu, izjednačivši se po broju nastupa sa Savom Miloševićem. Njegovim stopama čini se da će krenuti i zapovjednik obrane Uniteda i Srbije, Nemanja Vidić, koji ovih dana puni 30 godina i koji je u Mariboru odigrao 56. utakmicu za Srbiju.

"Ovo je bio moj zadnji natjecateljski meč za Srbiju. Možda ću odigrati još neku prijateljsku utakmicu. Igrao sam mnogo puta za reprezentaciju, ali sada je vrijeme da se okrenem svojim obavezama u Interu", rekao je Stanković novinarima u Mariboru i dodao da će narednih dana sazvati konferenciju za medije.

Što se Vidića tiče, Blic prenosi kako je on prvo novinarima rekao da ga "stižu godine" za naredne kvalifikacije : "Vrijeme je za smjenu generacija i da neki stariji igrači kažu zbogom reprezentaciji".

Slovenija je pobijedila Srbiju 1:0 u posljednjem susretu skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo, te im onemogućila dodatne kvalifikacije za plasman na Euro. Umjesto Srbije, Estonija će dobiti priliku kvalificirati se na Euro.

Ove odluke nositelja igre srpske reprezentacije, znače da će njihova ekipa biti bitno oslabljena u predstojećim kvalifikacijama za SP 2014. koje počinju sljedećeg ljeta. Podsjećamo, Srbija je u skupini s Hrvatskom.

Pročitajte više