regija

Srbi objavili zašto je njihov izbornik otpisao Miloša Teodosića

Foto: Profimedia

SRPSKI izbornik Svetislav Pešić šokirao je tamošnju sportsku javnost odlukom da ne pozove kapetana Miloša Teodosića (35) na Eurobasket. Jedan od najboljih srpskih košarkaša došao je na pripreme i odazvao se pozivu, kao što je to radio i prethodnih 15 godina, no Pešić je odlučio dalje bez njega.

"Nije bilo nikakvog sukoba između njih dvojice", tvrdi Telegraf i navodi da je jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio otpisati Teodosića to što mu se ne uklapa u koncepciju momčadi, a to mu je i priopćio tijekom jučerašnjeg dana. 

"Pešić smatra da najbolju momčad ne čini 12 najboljih igrača, već 12 igrača koji najbolje funkcioniraju", dodaje Telegraf, a Pešićevu odluku u anketama srpskih medija ne podržava oko 60 posto navijača.

Teodosić je debitirao za Srbiju 2007. godine, a na Europskim prvenstvima 2013. i 2017. nije nastupao zbog ozljeda. U karijeri je ovaj razigravač igrao za FMP, Borac Čačak, Olympiacos, CSKA Moskvu, LA Clipperse, a od 2019. je član talijanske Virtus Bologne te je aktualni MVP Eurocupa. Sa Srbijom je osvojio srebra na Svjetskom prvenstvu 2014. i na Olimpijskim igrama 2016. godine. 

Pročitajte više