Srpski mediji: Srbin pleše s Vukovima. Zakucavanje karijere i slanje po burek

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ briljirao je za pobjedu Denvera kod Minnesote 115:107 u polufinalu Zapadne konferencije, Aktualni prvaci NBA lige tako su se nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu, vratili na 2:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede. 

Aktualni MVP šampionskog finala, koji je nedavno vratio i naslov najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, briljirao je za veliki povratak Denvera. Postigao je 35 poena, od čega 16 u zadnjoj četvrtini. Imao je po 7 skokova i asistencija, a dodao je i 3 ukradene lopte. Video Jokićevih highlightsa protiv Wolvesa srpski Telegraf objavio je uz naslov "Ovako je Srbin plesao s Vukovima."

Pogledajte Jokićev ples s vukovima

Isti izvor je izvještaj s utakmice objavio pod naslovom "Jokić se ne plaši čopora Vukova. Svemirska košarka Srbina protiv Minnesote", a ovaj srpski medij izdvaja dvije sjajne Jokićeve akcije protiv najvećih zvijezda suparnika. Njegovo zakucavanje protiv fenomenalnog Anthonyja Edwardsa te poentiranje preko Karl-Anthonyja nakon što je prodao lažnjak Nazu Reidu su viralni. 

Posterizirao najboljeg igrača suparnika

Kod Wolvesa je povijesnu partiju pružio Anthony Edwards. Zabio je 44 poena (16/25 iz igre), rekord franšize u doigravanju, a dodao je po 5 skokova i asistencija. No, Jokić ga je posterizirao. Zakucao je preko najboljeg igrača Minnesote i pokazao mu tko je MVP. Blic o toj akciji piše: "Jokićevo zakucavanje karijere. Zaletio se kao nikada, Edwards mu morao pobjeći s postera".

Nakon nekoliko neiskorištenih napada obje ekipe, srpski as se našao u kontri, primio loptu u punom trku, a zatim je i monstruozno zakucao pored nemoćnog Edwardsa. Ljubitelji košarke nisu navikli na ovakve akcije od teretnog Jokića, pa  ih je tim više oduševio.

Jednog poslao u prazno, pa lagano zabio pored drugog

Isti izvor o Jokićevoj drugoj atraktivnoj akciji piše pod naslovom: "Jokić poslao Reida po burek, a Townsa u očaj". Srpski centar je prvu četvrtinu okončao s 11 poena, a posljednja dva su bila spektakularna.

Krenuo je u prodor, a čuvao ga je Reid. Fintirao je da će šutnuti, a rival je nasjeo i poletio u prazno, da bi Jokić zatim rutinski poentirao pored nemoćnog Townsa za oduševljenje na klupi Denvera.

Pročitajte više