SRBI UHITILI SUCA KOJI JE IZMISLIO PENAL U pritvoru je zbog zlouporabe položaja

Screenshot: YouTube

SRĐAN OBRADOVIĆ, već dugo najgori sudac u Srbiji, poznat po nizu skandaloznih odluka, prevršio je svaku mjeru izmišljanjem penala za pobjedu Spartaka 2:0 protiv Radničkog.

U predzadnjem kolu lige za prvaka u Subotici je domaći Spartak dočekao niški Radnički u odlučujućoj utakmici za plasman u Europa ligu sljedeće sezone. Izravni dvoboj za Europu pripao je domaćinu koji je slavio 2:0 uz malu pomoć suca Obradovića.
 
Prvo je u 49. minuti gostima isključio Pavkova zbog dva žuta kartona, a zatim je u 66. minuti dosudio penal iz kojeg Nikolić postiže gol za vodstvo Spartaka 1:0.
 
Ali teška sudačka lakrdija, nezapamćena čak i na ovim prostorima, dogodila se u 79. minuti. Lopta je na desnoj strani kaznenog prostora prizemno prošla kroz noge igraču Radničkog, a sudac je pokazao na penal. Nikolić i iz ovog kaznenog udarca poentira, za konačnih 2:0. Kao što smo već pisali, gledajte snimku sto puta i nećete shvatiti zašto:

U Srbiji su navikli na skandalozne sudačke predstave i krojenje rezultata, ali ovo im je bilo previše. Jer snimka Obradovićevog penala zahvaljujući društvenim mrežama proširila se svijetom, pri čemu je krenula sprdnja sa Srbijom.
 
Tamošnji državni organi odlučili su stati na kraj sramoćenju zemlje. Tužiteljstvo u Novom Sadu izdalo je nalog, a policija je uhitila Obradovića zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo zlouporabe službenog položaja. Sudac je priveden u policijsku postaju u Jagodini.
 
Zadržan je u pritvoru 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu biti priveden tužitelju. Obradovića se sumnjiči da je "na nogometnoj utakmici u Subotici, između Spartaka i Radničkog, iskorištavanjem svog službenog položaja favorizirao domaću momčad i tako je stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika".

Pročitajte više