MEĐUNARODNI NOGOMET

Srbija danas igra za povijesni uspjeh i okršaj s Hrvatskom. Evo što kaže Tumbaković

Foto: EPA

IZBORNIK srpske nogometne reprezentacije Ljubiša Tumbaković održao je jučer konferenciju za medije pred utakmicu sa Škotskom u kojoj Srbija igra za odlazak na Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, pobjednik ovog susreta play-offa Lige nacija koji se igra danas od 20:45 na Marakani bit će četvrti sudionik skupine Eura u kojoj se već nalaze Engleska, Hrvatska i Češka.

Lov na povijesni uspjeh

Srbija se na Europsko prvenstvo nije plasirala od 2000. godine, a Škoti čak 22 godine nisu bili ni na jednom velikom natjecanju. Srbija je favorit u tom okršaju, a ovako situaciju vidi izbornik Srbije.

"U mojim godinama je ovo vjerojatno najveća utakmicu u karijeri, ali zbilja sam imao priliku igrati puno utakmica koje su bile ključne za nešto. Bilo to finale Kupa ili utakmica za naslov prvaka, uvijek je bilo nešto bitno. Ipak, ova se nameće kao najznačajnija u mojoj karijeri", rekao je Tumbaković pa dodao:

"Svi su spremni za utakmicu sa Škotskom i nemam nikakvu dilemu oko startnih 11. Volio bih da cijela Srbija diše istim plućima. Želja mi je da tako bude, da reprezentaciju približim narodu. Ako stvarno dišemo istim plućima, onda je to ozbiljna podrška za našu utakmicu."

Zadovoljan je kadrom koji ima

Na pitanje je li spremio neki tajni adut za Škote pored Mitrovića, Tumbaković je dao kratak odgovor. Nakon toga je odahnuo jer će na raspolaganju imati i Nikolu Milenkovića za kojeg se nije znalo hoće li biti spreman.

"Ne znam je li adut koji imam tajni, ali naravno da postoje igrači koji u datom trenutku mogu dati rezultat. Ne postiže Mitrović jedini golove, doduše, bilo je utakmica gdje ih je samo on davao, ali sada imamo igrače koji to isto mogu raditi. Vjerojatno izbornik Škotske to zna i pokušat će ih zatvoriti", rekao je Tumbaković pa dodao:

"Milenković je standardan u momčadi od samog mog dolaska. Naravno da je on velika podrška, vrlo mi je drago što je tu i pao mi je kamen sa srca kada sam ga vidio."

Pročitajte više