Srbija i Italija bruje o večerašnjoj utakmici na Maksimiru

Foto: Profimedia

ITALIJA i SRBIJA završile su kvalifikacije za Euro, koji su dramatično izborile u zadnjem kolu jedva uhvaćenim remijima protiv Ukrajine i Bugarske. No Talijani i Srbi te njihovi mediji jako zainteresirano prate sve o utakmici na Maksimiru, kojom večeras od 20:45 Hrvatska protiv Armenije završava kvalifikacije. Naime, o ishodu tog meča ovisi u kojem će potu prilikom izvlačenja skupina za Euro biti Italija i koje će protivnike u prva tri pota imati Srbija. 

Hrvatska je prva ispod, a Italija iznad crte. Izvjesno će zamijeniti mjesta

Hrvatska i Italija bore se za zadnje mjesto u trećoj jakosnoj skupini. Trenutno ga drži Italija, dok je Hrvatska u najslabijem, četvrtom šeširu. Međutim, da preskoči u treći razred i tako Italiju spusti u četvrti, danas joj treba pobjeda nad Armenijom. Hrvatska će Italiji uzeti mjesto u trećem šeširu čak i ako remizira s Armenijom, ali tada u isto vrijeme Wales ne smije pobijediti Tursku. Italija će zadržati mjesto ispred Hrvatske u trećem potu ako domaćin večeras na Maksimiru izgubi od Armenije ili ako remizira u kombinaciji s pobjedom Walesa nad Turskom.

Zato Gazzetta dello Sport ima tekst pod naslovom "Treći ili četvrti pot, Italiji će presuditi Hrvatska". U njemu piše: "Napatili smo se da bismo došli do Eura i sada smo tamo između trećeg i četvrtog pota. Trenutno smo u trećem, ali samo jedno mjesto iznad crte i pad nam je izvjestan ako Hrvatska pobijedi Armeniju.

Gazzetta: Prvaci Europe drhte pred Hrvatskom da ne ispadnu u četvrti pot

Naizgled je paradoksalno da Azzurri, kao aktualni prvaci Europe, ovako loše kotiraju pred borbu za obranu naslova, ali Italija ima takve igre i rezultate da idućeg ljeta u Njemačkoj nije među favoritima."

Telegraf iz Srbije pod naslovom "Zašto su mečevi Hrvatske i Rumunjske bitni za Srbiju?" piše: "Kockasti će vjerojatno biti u trećem šeširu, dok bi poraz Rumunja opet mogao spojiti Srbiju i Švicarsku" te dodaje: "Srbija je definitivno završila u četvrtom šeširu na ždrijebu grupa za Euro.

To znači da će Orlovi potencijalno imati teže rivale na EP-u iako to u praksi ne mora značiti s obzirom na to da bi baš u tom četvrtom šeširu mogle završiti neke jače selekcije nego što su one u drugom ili trećem.

Telegraf: Kockasti određuju protivnike Orlovima

To se posebno odnosi na Italiju i Švicarsku, koje će večeras saznati hoće li biti potencijalni rivali Srbiji u grupi. Italija je trenutno u četvrtom šeširu i ne može igrati protiv Orlova. Međutim, ako Hrvatska izgubi od Armenije ili odigra neriješeno, a Wales dobije Tursku, Azzuri će uskočiti u treću grupu i poslati Kockaste u baraž. Automatski onda i u četvrti šešir.

Švicarska, pak, gostuje u Rumunjskoj i bit će to izravna borba za drugi šešir. Remi i pobjeda Rumunja vode naše susjede tamo, a Švicarci u tom slučaju ne bi mogli igrati s Orlovima. Barem ne do eventualne nokaut-faze."

Pročitajte više