JUNAK RUDEŠA Na Poljudu ga nisu htjeli, a ove sezone zabio je Hajduku, Dinamu, Rijeci i Osijeku

Foto: Igor Kralj/Pixell

HAJDUK je u subotu navečer u šokantnoj završnici iznenađujuće na Poljudu s 2:3 izgubio od Rudeša, posljednje momčadi na ljestvici.

Domaćin je na poluvremenu vodio s 2:0. Bijeli su u prvih sat vremena igre imali apsolutnu kontrolu igre i rezultata. Gosti, koji su u prvom dijelu prvenstva u Zagrebu izgubili od Hajduka s čak 4:0, do zadnjih pola sata utakmice izgledali su impresionirani i ambijentom, ali i imenom nekad slavnog protivnika. Hajduk je u prve dvije trećine susreta puno bolji rival, imao je sigurnu prednost i činilo se da sigurno juri prema drugom mjestu na ljestvici.
 
A onda šok na Poljudu i veliki preokret. Rudeš je u posljednjih pola sata zabio tri gola. Dva puta je precizan bio Španjolac Enterne, a jedan gol djelo je Marija Budimira.
 
Budimir, strijelac izjednačujućeg pogotka za 2:2 posebno je emotivno proživio utakmicu na ''svom'' Poljudu. Naime, 31-godišnji napadač Hajdukovo je dite i veliki navijač splitskog kluba.

''Bilo je to čudno iskustvo, svaki klinac u Dalmaciji sanja da jednom zaigra za Hajduk. Proputovao sam cijeli svijet s mladim uzrastima Hajduka'' otkrio je napadač iz Sinja.

Zapravo, Budimir nikad nije dobio pravu priliku u dresu Hajduka. Nakon što je bio jedan od najboljih igrača kluba u mlađim uzrastima, kada je došlo vrijeme da zaigra za seniorsku momčad, Budimir je morao na posudbe. Igrao je za Uskok, Mosor, Solin i Šibenik, a onda se potucao po Europi igrajući za grčke i ciparske klubove. Iz ciparskog Enosisa vratio se početkom oove sezone u Hrvatsku gdje je dobio priliku zaigrati za Rudeš. Ipak, Hajduk je ostala tiha patnja.
 
''U moje vrijeme bilo je previše sjajnih napadača. Blatnjak, Bartolović, Jelavić, Bušić, Erceg, Kalinić, Dragičević, Makarin... Ali i svi drugi su imali sjajne napadače'', rekao je Mario za Sportske novosti.
 
Pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića 2005. godine zaigrao je samo dva puta za seniorsku momčad.
 
''Pola sata kod Pule Staro Češko te petnaestak minuta protiv Cibalije na Poljudu, to je moja seniorska karijera u Hajduku. Nakon što odigraš stotine utakmica za mlađe uzraste, logično je da sanjaš o nastupu za prvu momčad, ali u mom slučaju to se nije ostvarilo. Ne zamjeram nikome'', iskren je bio napadač Rudeša.
 
Nakon što je zabio voljenom klubu, bio je iznenađen lošom igrom Hajduka.

''Ne znam što se dogodilo Hajduku. Nešto je tu trulo, tako mi to izgleda. Dali smo sve od sebe, a to nam se na kraju isplatilo. Na poluvremenu je kod nas bilo povišenih tonova, bili smo ljuti samo na sebe zbog loše igre, to smo u drugom dijelu popravili. Veće mi je iznenađenje pobjeda Istre u Vinkovcima.'' Komentirao je utakmicu za Slobodnu Dalmaciju.

Inače, Mario Budimir može se pohvaliti da je ove sezone u osam odigranih utakmica za ''fenjeraša'' zabio čak šest golova, a u tih osam dvoboja ubadao je protiv svih klubova iz ''velike četvorke''- Dinama, Rijeke, Osijeka i jučer Hajduka.

Pročitajte više