Sretni Elano: Noga nije pukla, a Tiotiju opraštam

SITUACIJA s ozljedom Elana ipak nije tako kritična kao što se činilo u prvi mah. Podsjećamo, nogometaš Obale Bjelokosti Tioti u nedjelju je brutano startao na Brazilca koji je s bolnom grimasom iznenesen s travnjaka i zamijenjen. Prve prognoze bile su da je Elanu stradala potkoljenična kost, no situacija je ipak puno bolja.

"Boli me, no nije tako opasno kao što sam mislio da je. Učinit ćemo sve da budem na raspolaganju i za sljedeće utakmice", rekao je novinarima Elano dodavši da mu nije jasno kako Tiotijev start nije sankcioniran čak niti prekršajem.

"Opraštam mu, ja nisam osvetoljubiva osoba. No smatram da je sudac ipak trebao biti malo oštriji. Prekršaj je bio samo nekoliko metara od njega, a on nije niti dosudio faul."

Susret je inače odsudio Francuz Stephane Lannoy, a mnogi su se složili da se radilo o najgorem suđenju u dosadašnjem dijelu prvenstva. Lannoy je propustio pokazati nekoliko žutih i crvenih kartona, nakon čega se utakmica pretvorila u pravu makljažu. Kaka je nezasluženo dobio crveni karton, a Brazilu je priznat i pogodak iako je Luis Fabiano čak dva puta u toj akciji igrao rukom.

Pročitajte više