"Srna bježi od odgovornosti kako ne bi ostao bez posla"

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

DARIJO SRNA bio je privremeni trener Šahtara nakon što je otkaz dobio Patrick van Leeuwen. Nizozemski stručnjak je momčad vodio u samo 13 utakmica, a u njima je upisao osam pobjeda, tri remija i dva poraza.

Srna je, nakon što je kao privremeni trener vodio Šahtar do pobjede 3:0 protiv LNZ-a, bio veliki favorit na kladionicama da bude imenovan za novog trenera. Otkrio je da mu je predsjednik Rinat Ahmetov ponudio da postane glavni trener te izabere svoj stručni stožer. 

"Rekao je da je spreman patiti sa mnom. Međutim, moje ambicije ne mogu biti veće od ambicija kluba. Želim da glavni trener Šahtara bude jači od onoga što sam ja danas. Rekao sam predsjedniku da sam spreman, ali i da ću dovesti trenera koji je jači od mene, bolji od mene i iskusniji od mene danas", izjavio je Srna.

Ubrzo je objavljeno da Šahtar preuzima Marino Pušić, koji je dosad radio kao pomoćni trener u Feyenoordu.

Bivši igrač: Srna nikad nije namjeravao biti trener

Skaut Dnjepra-1 Andrej Polunjin javno je kritizirao Šahtar, konkretno Darija Srnu zbog odluke da ne ostane na klupi.

"Zašto Srna nije imenovan za glavnog trenera? On jednostavno razumije da s prvim neuspjesima više neće ostati u Šahtaru ni u kojem svojstvu. To je cijela ta priča s njegovim treniranjem... On nikad nije namjeravao biti trener jer u ovom je poslu odgovornost sasvim druga. Lakše je reći predsjedniku koga će imenovati i smijeniti, ali preuzimanje odgovornosti jednostavno nije za njega", žestok je bio bivši ukrajinski reprezentativac.

Pročitajte više